Πρόσφυγες: Τραγωδία δίχως τέλος στο Αιγαίο…

Πρόσφυγες: Τραγωδία δίχως τέλος στο Αιγαίο…

Tombstones are placed on graves of unidentified refugees and migrants who drowned at sea during an attempt to cross a part of the Aegean Sea from the Turkish coast, in LesbosΔύο παιδιά και δύο ενήλικες πνιγμένοι – Αγνωστος αριθμός αγνοουμένων

Ο εφιάλτης ποτέ δεν έφυγε. Σε τέσσερις ανέρχονται, μέχρι στιγμής, οι νεκροί που ανασύρθηκαν από τη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του αεροδρομίου της Μυτιλήνης, μετά την ανατροπή λέμβου. Πρόκειται για ένα κοριτσάκι, περίπου τεσσάρων ετών, ένα μικρό αγόρι, μια γυναίκα και έναν άνδρα.

Σύμφωνα με στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης που επιχειρούν στην περιοχή, έχουν διασωθεί τέσσερις άνθρωποι, ενώ κατά δήλωσή τους στη βάρκα, που ξεκίνησε από την περιοχή του Δικελί, επέβαιναν συνολικά 11 πρόσφυγες.

Η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος σε συνεργασία με το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό επικεντρώνεται στη διάσωση ενός ναυαγού. Σημειώνεται ότι στην περιοχή πνέουν αυτή τη στιγμή άνεμοι έντασης τεσσάρων Μποφόρ.

Νωρίτερα είχε γίνει λόγος για ένα εξάχρονο κορίτσι που ανασύρθηκε νεκρό από τη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Λέσβου, μετά την ανατροπή βάρκας τις πρωινές ώρες, στην οποία επέβαιναν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τουλάχιστον δέκα πρόσφυγες είναι το νέο θύμα του διαρκούς εγκλήματος του ιμπεριαλισμού

Σκάφη του λιμενικού σώματος και του πολεμικού ναυτικού κατάφεραν να διασώσουν νωρίτερα τέσσερις πρόσφυγες, ενώ οι έρευνες στην περιοχή συνεχίζονται με εναέρια μέσα.

Από το πρωί έχουν εντοπισθεί άλλες δυο πλαστικές βάρκες με πρόσφυγες, με περίπου 90 ανθρώπους να έχουν διασωθεί και μεταφερθεί στην ακτή.

Πηγή:http://www.toperiodiko.gr

117

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση