Άρνηση της COSCO να παραχωρήσε χώρο για εκδήλωση προς τιμήν του Παύλου Φύσσαστο δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Άρνηση της COSCO να παραχωρήσε χώρο για εκδήλωση προς τιμήν του Παύλου Φύσσαστο δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

5506bac382e397bb85ddaaecc03ee20b_XLΟ Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας με αίτηση του ζήτησε από τον ΟΛΠ Α.Ε τον χώρο δίπλα από τις πέτρινες αποθήκες για να διοργανώσει συναυλία την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στη μνήμη του συμπολίτη μας Παύλου Φύσσα που πριν από 3 χρόνια δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Η νέα διοίκηση του ΟΛΠ απάντησε με το παρακάτω κείμενο:

«Σε απάντηση του ως άνω σχετικού εγγράφου σας, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι, όπως γνωρίζετε, ο ευρύτερος χώρος ο οποίος αιτείστε για παραχώρηση με σκοπό τη διοργάνωση συναυλίας, εξυπηρετεί ένα σημαντικό μέρος της επιβατικής κίνησης της ακτοπλοΐας όπως οι γραμμές Β. Αιγαίου, Κρήτης, Δωδεκανήσου, με πλήθος επιβατών και τροχοφόρων (φορτηγά, λεωφορεία, νταλίκες, δίκυκλα, ΙΧ κλπ.). Εν μέσω λοιπόν τουριστικής περιόδου για λόγους ασφαλείας δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στο αίτημα σας».

 

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απάντηση της διοίκησης του ΟΛΠ:

«Στην δική μας αντίληψη το λιμάνι του Πειραιά ήταν και θα παραμείνει δεμένο με την ιστορία των πόλεων μας. Φιλοξενούσε πάντα τις πολιτιστικές, κοινωνικές, πολιτικές δραστηριότητες της πόλης μας γιατί πάντα ήταν η φυσική συνέχεια της.

 

Είχαμε πάρει σαφή θέση για το ξεπούλημα του λιμανιού στην COSCO και είχαμε επισημάνει ότι πέρα από τις άλλες καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα, θα γίνει προσπάθεια το λιμάνι μας να πάψει να είναι προσβάσιμο στους πραγματικούς ιδιοκτήτες του, τους φορολογούμενους αυτής της χώρας που το έχτισαν και το ανέδειξαν σ’ ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου με το δικό τους ιδρώτα, με το δικό τους κόπο.

 

Δηλώνουμε ότι ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας μαζί με τους κατοίκους της πόλης θα επιβάλλουν το λιμάνι να παραμείνει ανοιχτό και συνδεδεμένο με τις δραστηριότητες της πόλης».

Πηγή:http://keratsini-drapetsona.gr

109

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση