Aπό το ρεπορτάζ του http://news.in.gr
Στην φυλακή οδηγείται ο 42χρονος Χρήστος Ζέρβας, στέλεχος της Χρυσής Αυγής, μετά την απολογία του ενώπιον της 14ου τακτικού ανακριτή για τον άγριο ξυλοδαρμό νεαρού φοιτητή, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, στους Αμπελόκηπους.
Ο κατηγορούμενος σήμερα ήρθε ενώπιος ενωπίω με το θύμα και αναγνωρίστηκε «χίλια τοις εκατό» από τον 24χρονο φοιτητή ως ένας από τους δράστες της επίθεσης που δέχθηκε κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Ο νεαρός, με εμφανή ακόμα τα σημάδια της επίθεσης που δέχθηκε, κατέθεσε στη δικαστική λειτουργό, λίγο πριν ξεκινήσει η απολογία του 42χρονου, ότι «αναγνωρίζει πέραν πάσης αμφιβολίας» τον κατηγορούμενο.
Με την ολοκλήρωση της απολογίας του στελέχους της Χρυσής Αυγής, ο φοιτητής κλήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας να κοιτάξει τον κατηγορούμενο και να επαναλάβει ότι είναι ένας από τους δράστες, κάτι που ο φοιτητής έκανε, έχοντας απέναντί του τον 42χρονο, ενώ εκείνος φώναζε για τον 24χρονο μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες «αναγνώρισε την ουλή στο πρόσωπο πέντε μέρες μετά….Γ………ε. Άντε απόγονοι του Μπελογιάννη!!».
Ο 42χρονος κλήθηκε να αντικρούσει δύο κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες -αυτήν της ληστείας κατά συναυτουργία και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης- ενώ η αρχική δίωξη που είχε ασκηθεί ήταν για το κακούργημα της ληστείας και το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Ωστόσο, η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, αξιολογώντας τα στοιχεία, μετέτρεψε την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βαρύτερο αδίκημα.
Στα δικαστήρια βρέθηκε και η μητέρα του φοιτητή, η οποία σε δηλώσεις της αναφέρθηκε «στο φαινόμενο Χρυσή Αυγή», λέγοντας πως ανδρώθηκε γιατί τους δόθηκε χώρος χωρίς να τους αντισταθούν, ούτε οι πολίτες ούτε οι θεσμοί.
«Προσβάλλουν και κοροϊδεύουν τον κόσμο ότι κυνηγούν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και αυτό είναι η μάσκα τους. Αποδείχθηκε όμως ότι κυνηγούν όλο τον κόσμο. Θα πρέπει οι πολίτες να καταλάβουν ότι ίσως οι ίδιοι ή και τα παιδιά τους θα είναι τα επόμενα θύματα. Το παιδί μου δεν είχε καμία σχέση με την επίθεση που είχε προηγηθεί στα γραφεία της ΧΑ, ήταν στο σπίτι του και ετοιμαζόταν για να πάει στην εργασία του. Δεν ανήκει σε καμία ομάδα κομματική, αλλά και ούτε σε καμία εξωκοινοβουλευτική κίνηση, όπως επίσης δεν υπήρξε ποτέ μέλος του Ρουβίκωνα. Όποιοι ισχυρισμοί για το αντίθετο δεν ευσταθούν» είπε.
Η μητέρα του θύματος τόνισε επίσης ότι όλη η οικογένεια βιώνει ένα σοκ: «Κοντέψαμε να χάσουμε το παιδί μας. Τα χτυπήματα ήταν όλα στο κεφάλι και είχαν στόχο να τον σκοτώσουν. Τον χτυπούσαν με σφοδρότητα τέσσερα άτομα και ο ένας από αυτούς μάλιστα γελούσε την ώρα που κακοποιούσε το παιδί μου. Είναι αυτός ο άνθρωπος που ο γιος μου αναγνώρισε ενώπιον του ανακριτή και συνελήφθη από την αστυνομία» δήλωσε.






