Θ. Πλεύρης στη δίκη των νεοναζί του Αγ. Παντελεήμονα: η επίθεση δεν ήταν απρόκλητη!

Θ. Πλεύρης στη δίκη των νεοναζί του Αγ. Παντελεήμονα: η επίθεση δεν ήταν απρόκλητη!

Screen Shot 2017-04-12 at 6.56.09 PMΣυνεχίστηκε την Τρίτη 11/4 η δίκη των νεοναζί του Αγίου Παντελεήμονα, για την επίθεση με πέτρες, αυγά, γιαούρτια και άλλα συναφή στην ομάδα του αυτοδιοικητικού συνδυασμού “Ελεύθερη Αττική” και στον επικεφαλής της Αλέκο Αλαβάνο, τον Οκτώβριο του 2010.
Κατέθεσε πρώτα ο αστυνομικός από την κρατική ασφάλεια, ο οποίος είχε, όπως είπε, εκείνη τη μέρα εντολή, μετά την επίθεση, να κινηθεί περιξ της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα. Δήλωσε ότι δεν είδε καμία συγκεντρωμένη ομάδα αλλά δεν θυμόταν καν αν είχε προσεγγίσει την πλατεία! Σε ερώτηση της πολιτικής αγωγής για το ποιος ήταν ακριβώς ο ρόλος του – με την έννοια ότι δεν είχε αρμοδιότητα να επέμβει στο περιστατικό – αρνήθηκε να απαντήσει, ισχυριζόμενος ότι αυτές οι εντολές δεν είναι ανακοινώσιμες.

Μετά κατέθεσαν οι δύο αστυνομικοί της συνοδείας του Αλέκου Αλαβάνου, οι οποίοι είπαν ότι επρόκειτο για μια προεκλογική περιοδεία, που ξεκίνησε από την πλατεία Βικτωρίας, πέρασε από τον Άγιο Παντελεήμονα και κατέληξε στην πλατεία Αμερικής. Ενώ σε όλη τη διαδρομή, είπαν, από την πλατεία Βικτωρίας, υπήρχε φιλικό κλίμα στις συζητήσεις με τους κατοίκους, όταν η ομάδα της «Ελεύθερης Αττικής» έφτασε στον Άγιο Παντελεήμονα δέχτηκε επίθεση από δεκάδες συγκεντρωμένους κάποιοι από τους οποίους είχαν κουκούλες, κάποιοι κρατούσαν φυλλάδια της Χρυσής Αυγής και πολλοί φώναζαν συνθήματα όπως «Ανθέλληνες» «Προδότες» «Έξω απ’ την πλατεία μας» «Έξω οι ξένοι από την Ελλάδα» και πετούσαν στην ομάδα του Αλέκου Αλαβάνου πέτρες, αυγά, γιαούρτια, ντομάτες, αναπτήρες και άλλα αντικείμενα.

Η Θέμις Σκορδέλη πετούσε ντομάτες, η Αλίκη Παπαδάκη αυγά, ο Σπύρος Γιαννάτος κρατούσε φυλλάδια της Χρυσής Αυγής και χτυπούσε με αυτά τον Αλέκο Αλαβάνο και μέλη της ομάδας του.

Και οι δύο κατέθεσαν ότι δεν υπήρξε απολύτως καμία πρόκληση από την ομάδα του Αλέκου Αλαβάνου, ενώ οι ρίψεις αντικειμένων και η προπηλακισμοί συνεχίστηκαν μέχρι και κατά την αποχώρηση της ομάδας της «Ελεύθερης Αττικής» από την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, κάνοντας πολλές ερωτήσεις προς τους αστυνομικούς, επιχείρησαν μάταια να αποδείξουν ότι πέφτουν σε αντιφάσεις. Σε ερώτηση συνηγόρου υπεράσπισης «γιατί επέλεξαν να ανέβουν στα σκαλάκια της εκκλησίας;» απάντησαν ότι ήταν το μόνο σημείο το οποίο μπορούσαν να έχουν καλυμμένα τα νώτα τους.

Τέλος ο συνήγορος του Σπύρου Γιαννάτου, Θ.Πλεύρης υπέβαλε αίτημα στο δικαστήριο να παύσει η κατηγορία της απρόκλητης εξύβρισης κατά του πελάτη του καθώς, όπως ισχυρίστηκε, η επίθεση με τα αντικείμενα δεν ήταν απρόκλητη! Απόδειξη του ότι η ομάδα της «Ελεύθερης Αττικής» προκάλεσε τους νεοναζί, ισχυρίστηκε, ότι ήταν τα κράνη που κάποιοι φόρεσαν για να προστατευτούν, όταν δέχτηκαν βροχή από αντικείμενα καθώς και τα σακίδια που κάποιοι έφεραν μαζί τους στην πλάτη τους!

Η δίκη συνεχίζεται την Μ.Πέμπτη στις 9 π.μ. στην Ευελπίδων, στο κτήριο 9 στο Δ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» καλεί σε μαζική παρουσία στην αίθουσα του δικαστηρίου.

2.216

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση