Οι γειτονιές του Πειραιά ξέρουν καλά από προσφυγιά. Καμιά ανοχή στις φασιστικές επιθέσεις!

Οι γειτονιές του Πειραιά ξέρουν καλά από προσφυγιά. Καμιά ανοχή στις φασιστικές επιθέσεις!

1 Το βράδι της Κυριακής 16/7, ο 19χρονος Αφγανός πρόσφυγας ενώ περπατούσε προς το στρατόπεδο του Σχιστού, όπου και διαμένει, δέχτηκε επίθεση από ομάδα νεοναζί με ξύλα και μαχαίρια, οι οποίοι έφτασαν εκεί με τέσσερα μηχανάκια. Οι δύο από αυτούς τον χτύπησαν με ξύλο στο κεφάλι, ενώ όταν το κάλυψε με τα χέρια του, τα χάραξαν με μαχαιριές προκαλώντας του αιμορραγία.

 Ο νεαρός πρόσφυγας είδε ότι φόραγαν όλοι μαύρες μπλούζες με σύμβολα που θύμιζαν αγκυλωτούς σταυρούς και είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους με κράνη και μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στα επείγοντα του Αττικού όπου έγινε εισαγωγή για νοσηλεία. Όπως ανέφερε, δεν ήταν η μόνη επίθεση κατά προσφύγων στο στρατόπεδο του Σχιστού καθώς και άλλες φορές ομάδα με μηχανάκια πλησιάζει πρόσφυγες που περιμένουν το λεωφορείο και ρίχνει πέτρες.

 Οι νεοναζί της ΧΑ δεν είναι η πρώτη φορά που στοχοποιούν πρόσφυγες στο Σχιστό:από την πρώτη μέρα που ανακοινώθηκε το στρατοπέδο προσφύγων, είχαν αποτυχημέναεπιχειρήσει να οργανώσουν ρατσιστική σύναξη μίσους, αλλά και άλλες μισαλλόδοξες μαζώξεις στον Πειραιά στις οποίες επιτέθηκαν κατά δημοσιογράφων και αντιφασιστών.

Το τελευταίο διάστημα, η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να ξαναφέρει τα τάγματα εφόδου στις γειτονιές. Στον Ασπρόπυργο, μετά τις επιθέσεις κατά των Πακιστανών εργατών γης επτά μέλη τους συνελήφθηκαν.  
Πριν λίγους μήνες στην περιοχή Ελληνορώσων, επιτέθηκαν σε νεαρό φοιτητή της Σχολής Καλών Τεχνών.

 Επιτέλους επιβάλλεται να κλείσουν όλα τα Γραφεία-ορμητήρια της Χρυσής Αυγής.


 Δεν έχουμε όμως καμία αυταπάτη για το ρόλο της αστικής δικαιοσύνης που τους αφήνει να αλωνίζουν, παρόλο που είναι υπόδικοι, έχοντας παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους άρσης της κράτησης τους. Μια δικαιοσύνη που ενώ αποφυλάκισε την ηγεσία των νεοναζί, τιμωρεί τις προσωπικές σχέσεις όπως περίτρανα φάνηκε με την Ηριάννα και τον Περικλή.

Οι πρόσφατες μαρτυρίες στη δίκη της Χ.Α. έχουν καταδείξει τον ρόλο των νεοναζί της Χ.Α, τη συντονισμένη από ηγετικά στελέχη εγκληματική δράση των ταγμάτων εφόδου και στις γειτονιές μας και αλλού. 

  Οι πολίτες, τα συνδικάτα, οι συλλογικότητες, η κοινωνική και πολιτική αριστερά που αντιστέκεται ακόμα, το μαζικό κίνημα αλληλεγγύης που καλοδέχτηκε αγκαλιάζοντας τα προσφυγόπουλα στα σχολειά μας, δε θα επιτρέψουμε στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα, να ρίχουν το δηλητήριό τους οργανώνοντας νέες ρατσιστικές και ισλαμοφοβικές επιθέσεις κατά προσφύγων και μεταναστών, πατώντας στην αγανάκτηση του κόσμου από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας των μνημονίων.

Κοινοί μαζικοί αγώνες ντόπιων – μεταναστών – προσφύγων ενάντια στους νεοναζί και στις πολιτικές εξαθλίωσης των μνημονίων κυβέρνησης – ΕΕ.

 Οι γειτονιές του Πειραιά ξέρουν καλά από προσφυγιά.
 ΜΑΖΙ ζούμε – ΜΑΖΙ αντιστεκόμαστε – ΜΑΖΙ διεκδικούμε!

 Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Πειραιά

193

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση