Συμβολική κατάληψη έκαναν γονείς ΑμΕΑ στο Υπουργείο Υγείας

Συμβολική κατάληψη έκαναν γονείς ΑμΕΑ στο Υπουργείο Υγείας

00_001_ao_072020171500573270_-9-Από το ρεπορτάζ του lifo.gr

Κύριο αίτημα να τους καταβληθούν όλα τα χρήματα που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ για να μπορέσουν τα παιδιά να συνεχίσουν τις θεραπείες τους.
Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, θα έχουν σήμερα το πρωί, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), που διαμαρτυρήθηκαν χτες έξω από το υπουργείο Υγείας με κύριο αίτημα να τους καταβληθούν μέσα στο καλοκαίρι όλα τα χρήματα που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ για να μπορέσουν τα παιδιά να συνεχίσουν τις θεραπείες τους από το Σεπτέμβριο.

Ένταση επικράτησε όταν οι διαμαρτυρόμενοι, ανάμεσα στους οποίους παιδιά με ειδικές ανάγκες, γονείς παιδιών ΑμΕΑ και εργαζόμενοι στην ειδική αγωγή, ενημερώθηκαν ότι δεν υπήρχε κάποιος αρμόδιος την ώρα εκείνη για να τους δεχτεί στο υπουργείο Υγείας. Ως απάντηση προσπάθησαν να εμποδίσουν το κλείσιμο της εισόδου που επιχειρήθηκε από την ασφάλεια του κτιρίου.

00_001_ao_072020171500573270_-4-

Τότε αποφάσισαν να κάνουν συμβολική κατάληψη έως ότου λάβουν την διαβεβαίωση ότι θα γίνουν αύριο δεκτοί από τον αναπληρωτή υπουργό. Εκτός από τα οφειλόμενα από τον ΕΟΠΥΥ οι συγκεντρωμένοι διεκδικούν κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό του συνολικού ποσού όλων των αναγκαίων θεραπειών για τα παιδιά με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις, αλλά και τα αναγκαία επιδόματα και συντάξεις αναπηρίας για να ζουν με αξιοπρέπεια.

87

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση