Γιορτή περηφάνιας στο Βερολίνο

Γιορτή περηφάνιας στο Βερολίνο

Screen Shot 2017-07-23 at 7.38.02 AMAπό το ρεπορτάζ της http://www.efsyn.gr

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους του Βερολίνου για να διαδηλώσουν στο πλαίσιο του Gay Pride.

Η 39η «Christopher Street Day» (όπως είναι η αμερικανική ονομασία του Gay Pride που υιοθετήθηκε και από τους βερολινέζους διοργανωτές) είχε θέμα τον αγώνα κατά της άκρας δεξιάς, αλλά οι διαδηλωτές γιόρταζαν ταυτόχρονα τον νόμο για τον γάμο των ομοφύλων που ψηφίσθηκε στις 30 Ιουνίου από το γερμανικό Κοινοβούλιο και επικυρώθηκε χθες από τον πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Ενδιαφέρον έχει το ότι όλοι οι μουσουλμάνοι βουλευτές υπερψήφισαν την πρόταση. Αντίθετα, την καταψήφισε η Άγκελα Μέρκελ, η «πρωθιέρεια» του ευρωπαϊκού αστικού φιλελευθερισμού, η οποία λίγες εβδομάδες νωρίτερα έκανε… προεκλογική στροφή, αίροντας τις αντιρρήσεις της.

 

AP Photo/Markus Schreiber

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, κυβερνητικός εταίρος των χριστιανικών ενώσεων, συμμάχησε με δύο κόμματα της αριστεράς στο γερμανικό κοινοβούλιο επιβάλλοντας μία ταχεία κοινοβουλευτική διαδικασία για την ψήφιση του νόμου.

Η ίδια η Μέρκελ ψήφισε κατά του νόμου επικαλούμενη το γερμανικό σύνταγμα, σύμφωνα με το οποίο «ο γάμος είναι η ένωση ανάμεσα σε έναν άνδρα και μία γυναίκα».

 

Joerg Carstensen/dpa via AP

«Με τον γάμο για όλους κάναμε πραγματική πρόοδο, αλλά μένουν ακόμη πολλές καθημερινές διακρίσεις που είναι απαράδεκτες. Υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν, πρέπει να παραμείνουμε ορατοί, να παραμείνουμε παρόντες και για τον λόγο αυτόν διαδηλώνουμε, για να υπάρξει ακόμη περισσότερη ισότητα», έλεγε σήμερα διαδηλωτής στο Βερολίνο.

 

47

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση