Μεσόγειος: «Απέραντο γαλάζιο» και ένας σωρός από πτώματα…

Μεσόγειος: «Απέραντο γαλάζιο» και ένας σωρός από πτώματα…

Screen Shot 2017-07-27 at 7.48.43 AMΣοκάρουν οι εικόνες που έρχονται στο φως από τη νέα τραγωδία στη Μεσόγειο, βόρεια της λιβυκής παραθαλάσσιας πόλης, Σαμπράθα. Ισπανική ανθρωπιστική οργάνωση εντόπισε χθες τα πτώματα 13 ανθρώπων, εκ των οποίων μίας εγκύου και παιδιών, ενώ 167 άνθρωποι διασώθηκαν.

Οι εικόνες από τη φουσκωτή βάρκα που περισυνέλεξε τους ναυαγούς είναι σοκαριστικές: στον πάτο της βάρκας σωρός τα άψυχα σώματα, το ένα πάνω στο άλλο, ενώ εξουθενωμένοι οι υπόλοιποι μετανάστες κάθονται γύρω τους φορώντας τα σωσίβιά τους.

Τις φωτογραφίες τράβηξε ο Ισπανός φωτορεπόρτερ του Associated Press, Santi Palacio, ο οποiος βρισκόταν μαζί με ομάδα της μη κυβερνητικής οργάνωσης για τους μετανάστες Open Arms στην επιχείρηση διάσωσης και τις ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter.

photo3

 

Οι φωτογραφίες κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου, προκαλώντας σοκ.

photo4

Ο Laura Lanuza, εκπρόσωπος της Open Arms, με έδρα τη Βαρκελώνη, ανέφερε ότι 121 άνδρες, 40 γυναίκες και έξι παιδιά συγκαταλέγονται στους διασωθέντες. Ξεχωριστά, μία βάρκα από την μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children, προσέφερε βοήθεια σε 90 ακόμη πρόσφυγες, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ANSA. Και οι δύο επιχειρήσεις διάσωσης έγιναν με τη συνδρομή της ιταλικής ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό για τη Μετανάστευση, περισσότεροι από 2.200 πρόσφυγες έχουν χάσει τη ζωή τους φέτος προσπαθώντας να περάσουν τη Μεσόγειο προς την Ευρώπη αναζητώντας τη «γη της επαγγελίας»

photo5

Πηγή: http://www.matrix24.gr

105

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση