Πιστεύει η Google στην ανωτερότητα των ανδρών στη δουλειά;

Πιστεύει η Google στην ανωτερότητα των ανδρών στη δουλειά;

Screen Shot 2017-08-07 at 11.00.35 AMΜηχανικός λογισμικού δημοσιοποίησε στους συναδέλφους του σημείωμα, στο οποίο αναφέρει ότι η μικρή εκπροσώπηση γυναικών στις υψηλά ιστάμενες θέσεις του τεχνολογικού κολοσσού οφείλεται στις βιολογικές διαφορές των δύο φύλων
Adtech Ad

‘Πονοκέφαλο’ έχει προκαλέσει στην Google εταιρικό σημείωμα ενός μηχανικού λογισμικού, στο οποίο επικρίνονται οι πρωτοβουλίες της εταιρείας για ποικιλομορφία και ισότητα των δύο φύλων στον εργασιακό χώρο.

AdTech Ad

Στο κείμενό του, ο υπάλληλος υποστηρίζει ότι η μικρή παρουσία γυναικών σε υψηλά ιστάμενες θέσεις στον τεχνολογικό κολοσσό οφείλεται στις βιολογικές διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών.

«Πρέπει να σταματήσουμε να υποθέτουμε ότι οι διαφορές μεταξύ των δύο φύλων συνεπάγονται σεξισμό» έγραψε στο σημείωμά του, το μήνυμα του οποίου -όπως ήταν αναμενόμενο- επικρίθηκε ευρέως. «Οι ικανότητες των ανδρών και των γυναικών διαφέρουν λόγω βιολογικών αιτιών, εν μέρει. Οι διαφορές αυτές ίσως μπορούν να εξηγήσουν το γιατί δεν βλέπουμε ίση εκπροσώπηση αντρών και γυναικών στον κλάδο της τεχνολογίας καθώς και σε ηγετικές θέσεις. Οι γυναίκες γενικά προτιμούν θέσεις εργασίας στον κοινωνικό ή καλλιτεχνικό τομέα, ενώ οι περισσότεροι άνδρες ίσως επιθυμούν να εργαστούν πάνω σε τεχνολογικούς κώδικα» συνέχισε.

Ο υπάλληλος υποστήριξε μάλιστα ότι «έλαβε πολλά προσωπικά μηνύματα από άνδρες συναδέλφους του στη Google, οι οποίοι εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους» για όσα έγραψε.

Το εταιρικό σημείωμα προκάλεσε την απάντηση της εκπροσώπου του τεχνολογικού κολοσσού, Danielle Brown, η οποία δήλωσε ότι το εν λόγω κείμενο «δεν αντικατοπτρίζει μια άποψη που ούτε η ίδια προσωπικά ούτε η Google υιοθετεί, προωθεί ή ενθαρρύνει».

«Η ποικιλομορφία και η ένταξη αποτελούν θεμελιώδες στοιχείο των αξιών μας και του πολιτισμού που συνεχίζουμε να καλλιεργούμε» πρόσθεσε η Brown. «Είμαστε κατηγορηματικοί στην πεποίθησή μας ότι η ποικιλομορφία και η ένταξη είναι κρίσιμα στοιχεία για την επιτυχία μας ως εταιρεία και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε και να είμαστε αφοσιωμένοι στην πεποίθηση αυτή μέχρι τέλους» κατέληξε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Απρίλιο, η Google είχε μπει στο στόχαστρο του Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ για συστηματικές ανισότητες όσον αφορά στην πληρωμή των γυναικών σε όλο το φάσμα του εργατικού δυναμικού της. Οι γυναίκες υπάλληλοι πληρώνονται λιγότερο από τους άντρες σε ανάλογες θέσεις.

Αν και η υπόθεση βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, η Janette Wipper, περιφερειακή διευθύντρια του Υπουργείου Εργασίας που ασχολείται με την υπόθεση δήλωσε πως «υπάρχουν πειστικές αποδείξεις για πολύ σημαντικές διακρίσεις κατά των γυναικών στις πιο κοινές θέσεις στα κεντρικά γραφεία της Google».

Η εταιρεία έχει αρνηθεί τις κατηγορίες λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένα χάσμα στις πληρωμές κατά τη διάρκεια της ετήσιας ανάλυσής της. Ισχυρίζεται πως το υπουργείο δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα δεδομένα που να αποδεικνύουν ότι ισχύει το αντίθετο.

(Με πληροφορίες από BBC, φωτό: AP / Thibault Camus)

Πηγή: news247.gr

 

127

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση