Γιατί ο κόσμος αγαπά την Sankt Pauli και γιατί θα πρέπει να είναι η δεύτερη ομάδα σου…

Γιατί ο κόσμος αγαπά την Sankt Pauli και γιατί θα πρέπει να είναι η δεύτερη ομάδα σου…

Jolly Roger ειναι το ονομα της πειρατικης σημαιας που εφεραν τα πειρατικα πλοια

Jolly Roger ειναι το ονομα της πειρατικης σημαιας που εφεραν τα πειρατικα πλοια

Έχετε δει πιθανώς την σημαία με την νεκροκεφαλή να ανεμίζει σε αγώνες, ίσως να ακούσατε ακόμη και για την μικρή γερμανική ομάδα από το Αμβούργο με το μεγάλο πνεύμα, αλλά η ιστορία της Sankt Pauli δείχνει ότι αν δεν γνωρίζετε το χαρακτήρα και το πνεύμα της ομάδας έξω από αποτελέσματα, στατιστικά και τρόπαια, τότε δεν γνωρίζετε καθόλου την ομάδα.

Με την έδρα της να βρίσκεται στην περιοχή των κόκκινων φώτων του Αμβούργου, που περιβάλλεται από κινηματογράφους πο προβάλουν ταινίες σεξ και φώτα νέον, το Millentor-Stadion της Sankt Pauli στέκει το μοναδικό στην 2. Bundesliga καθώς η ομάδα που έχει σχεδόν 100% ρεκόρ προσέλευσης στα εντός έδρας παιχνίδια με 29,000 εισιτήρια (σημ.μετ. : 29,546 είναι η ακριβής χωρητικότητα). Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα, ή την έλλειψη μεγάλων μεταγραφών, ή ακόμα και την ελπίδα να κερδίσει τίποτα. Η FC St. Pauli είναι η επιτομή ενός συλλόγου που υπάρχει για κάτι παραπάνω από χρήματα ή τρόπαια, αλλά για την ενθουσιώδη αγάπη για το παιχνίδι και την ικανότητα της να ενώνει τους ανθρώπους.

Η σημαία με την νεκροκεφαλή υιοθετήθηκε ανεπίσημα από το club όταν ο τοπικός punk τραγουδιστής Doc Mabuse έφτασε στο στάδιο μεθυσμένος ένα απόγευμα έχοντας μαζί του μια τέτοια σημαία που είχε βρει στον δρόμο του. Μετά από αυτό, το σύμβολο θα εξαπλωθεί σαν πυρκαγιά και γίνεται μέρος του μύθου, για όλα όσα η ομάδα σημαίνει. Σημαίνει την μάχη του φτωχού που τα παίρνει από τον πλούσιο. Δύσκολα θα βρεις πιο αριστερή, αντιφασιστική, αντιομοφοβική, υπέρ των μεταναστών ομάδα σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή είναι η ομάδα που τύπωσε πρόγραμμα αγώνα υποδεχόμενη την Bayern Munich με νεκροκεφαλή και τις λέξεις «Πόλεμος Τάξεων»

Η Sankt Pauli έχει ενεργά απαγορεύσει ρατσιστικές και φασιστικές πράξεις ή πανό στις τάξεις της από τις αρχές τις δεκαετίας του ’80, όταν οι περισσότερες ευρωπαϊκές ομάδες πλήττονταν από τον χουλιγκανισμό του δρόμου, η Sankt Pauli φορά αντιφασιστικά t-shirt και τραγουδά κομμουνιστικά τραγούδια. Αναρχικοί, καταληψίες, πόρνες, μαθητές και punks τακτικά αποτελούν την ραχοκοκκαλιά της έδρας της, οργανώνοντας πορείες και διαμαρτυρίες, χρησιμοποιώντας το ποδόσφαιρο ως εγερτήριο σάλπισμα για την τοπική εργατική τάξη του Αμβούργου να σταθούν μαζί της. Είναι κάτι που μέχρι σήμερα έχει παραμείνει αληθινό. Οι οπαδοί εξακολουθούν να οργανώνονται σε τοπικό επίπεδο υποστηρίζοντας καταληψίες ή για να διαμαρτυρηθούν για ελλείψεις σε περιοχές με χαμηλά εισοδήματα. Η Sankt Pauli έχει τον μεγαλύτερο αριθμό γυναικών οπαδών από όλες τις ομάδες της Γερμανίας, πρόσφατα το περιοδικό Maxim απαγορεύτηκε η διαφήμιση στους χώρους του γηπέδου λόγω σεξιστικής διάκρισης. Ακόμα και σήμερα, ο σύλλογος διατηρεί μια υγιή σχέση με άλλες αριστερές πλευρές όπως η Celtic, η Partizan Minsk και η Hapoel Tel Aviv. Οι Ultras συλλέγουν τακτικά χρήματα εκτός του συλλόγου για να χρηματοδοτήσουν την αντιφασιστική δράση στο Αμβούργο και υπάρχει μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να βοηθήσει τους οπαδούς που υποφέρουν από κλινική κατάθλιψη.

Πηγαίνοντας παρακάτω. Το 2010 η Sankt Pauli φιλοξένησε ένα τουρνουά για νεοαφιχθέντες πρόσφυγες (η στήριξη για τους οποίους έχει γίνει και η κινητήρια δύναμη του συλλόγου), το 2006 ο σύλλογος φιλοξένησε ένα μίνι Παγκόσμιο Κύπελλο για ομάδες από μη αναγνωρισμένα έθνη, όπως Θιβέτ και Γροιλανδία και έπαιξαν φιλικά με την Κούβα προκειμένου να δείξουν αλληλεγγύη στον Castro. Το 2005 Sankt Pauli μέσω καμπάνιας συγκέντρωσε κεφάλαια για να εξασφαλίσει καθαρό και χρησιμοποιήσιμο νερό για φτωχές περιοχές στην Κούβα και τη Ρουάντα. Τι έχει κάνει η ομάδα σας;

Όλα καταλήγουν στις περίφημες «5 αρχές» τις οποίες τηρεί ο σύλλογος:

– «Στο σύνολο της, αποτελούμενη από μέλη, προσωπικό, οπαδούς και επίτιμα στελέχη, η FC Sankt Pauli είναι μέρος της κοινωνίας με την οποία περιβάλλεται και έτσι επηρεάζεται τόσο άμεσα όσο και έμμεσα από κοινωνικές αλλαγές στην πολιτική, πολιτιστική και κοινωνική σφαίρα.»

– «Η FC Sankt Pauli έχει επίγνωση της κοινωνικής ευθύνης που αυτή συνεπάγεται και αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα των μελών, του προσωπικού, των οπαδών και των επίτιμων στελεχών σε θέματα που δεν περιορίζονται μόνο στον τομέα του αθλητισμού. »

– «Η FC Sankt Pauli είναι ένας σύλλογος μιας συγκεκριμένης συνοικίας της πόλης, και οφείλει σε αυτό οφείλει την ταυτότητά της. Αυτό του δίνει μια κοινωνική και πολιτική ευθύνη σε σχέση με την περιοχή και τους ανθρώπους που ζουν εκεί «.

– «Η FC Sankt Pauli σκοπεύει να βάλει ορισμένο αίσθημα για την ζωή και συμβολίζει την αυθεντικότητα του αθλητισμού. Αυτό επιτρέπει στους ανθρώπους να ταυτιστούν με το σύλλογο ανεξάρτητα από τις αθλητικές επιτυχίες που μπορεί να επιτύχει. Τα βασικά χαρακτηριστικά του συλλόγου που ενθαρρύνουν αυτή την αίσθηση αναγνώρισης πρέπει να τιμηθούν, να προωθηθούν και να διατηρηθούν «.

– «Η ανεκτικότητα και ο σεβασμός στις αμοιβαίες ανθρώπινες σχέσεις είναι σημαντικοί πυλώνες της φιλοσοφίας της Sankt Pauli».

Αλλά πώς διατηρείτε μια τέτοια ύπαρξη στον σκοτεινό, καθοδηγούμενο από το χρήμα κόσμο του ποδοσφαίρου διατηρώντας παράλληλα την ψυχή της;;

Η απάντηση είναι με μεγάλη δυσκολία. Η Sankt Pauli έχει σχεδόν πάρει την βόλτα κάτω από δεκάδες φορές. Ήταν ένας άνθρωπος που τους έβαλε πραγματικά στο δρόμο της. Ο Corny Littman, ο πρώτος ανοιχτά gay πρόεδρος ομάδας στο γερμανικό ποδόσφαιρο. Ο Littman προώθησε την επαναστατική φύση του συλλόγου σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, εκμεταλλευόμενος την εμφάνιση ενός αουτσάιντερ αντάρτη σε έναν κόσμο γεμάτο χρήματα, λάμψη και σκάνδαλα. Και σε γενικές γραμμές δούλεψε. Στην δεκαετία του ’80 ο σύλλογος είχε μέσω όρο θεατών 1.600 ανά παιχνίδι, αλλά μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’90 αυτό είχε ξεπεράσει την χωρητικότητα και αυτό παραμένει περίπουλ έτσι από τότε. Ο σύλλογος σήμερα υποστηρίζεται από 11 εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο, πολλά διάσημα παραδείγματα στη μουσική βιομηχανία (οι Bad Religion έπαιξαν φιλανθρωπικό αγώνα μαζί τους και ο κιθαρίστας τους Sigur Ros φοράει t shirts της σε συναυλίες). Η Sankt Pauli δεν θα μπορούσε ποτέ να παραμείνει αληθινή στις ρίζες της, επιδιώκοντας την πολιτική των μεταγραφών των μεγαλύτερων συλλόγων όπως οι γείτονες του Hamburg SV, αγοράζοντας χαμηλά και πουλώντας υψηλά για να αποκομίσουν κέρδη. Η Sankt Pauli αγοράζει κυρίως νέους, Γερμανούς παίκτες με τοπική καταβολές. Το «Hells Bells» από τους AC / DC παίζει σε κάθε παιχνίδι.

Για τους οπαδούς της Sankt Pauli, τα αποτελέσματα είναι λιγότερο σημαντικά από ό,τι η λέσχη αποτελεί λυδία λίθο για την καθαρή αγάπη του ποδοσφαίρου και επίσης κάτι βαθύτερο και σημαντικότερο από τα τρόπαια. Δεν είναι μόνο για τα χρήματα. Όπως ένας οπαδός σχολίασε περίφημα. «Ακόμη και αν πέσουμε κατηγορία, δεν έχει σημασία. Δεν έχει σημασία. »

Θα κάνατε την Sankt Pauli τη δεύτερη ομάδα σας;

πηγή http://pollema.com/2016/10/03/st-pauli-should-be-your-second-team/

μετάφραση / διόρθωση google translate /St95 μέσω https://fcstpauliathensclub.wordpress.com

7.614

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση