Καταδίκασαν με πρόστιμο 250 ευρώ παππού που έκλεψε κοτόπουλο από σουπερμάρκετ για το διαβητικό εγγόνι του

Καταδίκασαν με πρόστιμο 250 ευρώ παππού που έκλεψε κοτόπουλο από σουπερμάρκετ για το διαβητικό εγγόνι του

Screenshot_18

Απίστευτο και συνάμα εξοργιστικό το γεγονός που μόλις μάθαμε.

«Εσυραν» 70χρονο στα δικαστήρια στην Λάρνακα και τον καταδίκασαν με 250 ευρώ πρόστιμο, επειδή αναγκάστηκε να κλέψει κοτόπουλο (αξίας 6 ευρώ) για να ταΐσει τον νηστικό εγγονό του!

Όπως εξήγησε ο ίδιος, η σύνταξη του καθυστέρησε να σταλεί, με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς χρήματα.

«Αγανάκτησα και πήγα και έκλεψα. Ο εγγονός μου πάσχει από διαβήτη και τρώει μόνο κοτόπουλο. Λυπήθηκα να τον αφήσω νηστικό…»

Η αναλγησία και ο αυταρχισμός στο μεγαλείο τους, τόσο του κεφαλαίου (η συγκεκριμένη υπεραγορά στην Λάρνακα τον κατάγγειλε και τον έσυρε στα δικαστήρια) όσο και του κράτους, που τον καταδίκασε σε 250 ευρώ πρόστιμο.

Όλα αυτά στην Κύπρο της υποτιθέμενης ευημερίας. Όσο κι αν προσπαθούν όμως με ψεύδη και προπαγάνδα να μας παραπλανήσουν, η τραγική πραγματικότητα δεν κρύβεται. Σχεδόν το 1/4 του πληθυσμού ζει στα όρια της φτώχειας ή κάτω απ αυτά, σαν αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολουθούν οι κυβερνήσεις και όλα τα κόμματα που υπηρετούν με ευλάβεια αυτό το απάνθρωπο σύστημα και μας έφεραν μνημόνια και πολιτικές λιτότητας που χαρίζει τα πάντα στην πλουτοκρατία και ρίχνει στην εξαθλίωση τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Μόλις πριν λίγες μέρες πέθανε άστεγος, άνεργος μετανάστης στην Λεμεσό, κι αυτό πέρασε στα ψιλά. Συνέβαλε δυστυχώς και το γεγονός ότι ήταν μετανάστης, έτσι κανείς δεν νοιάστηκε, κανείς δεν αντέδρασε, ένας άνθρωπος έφυγε βασανισμένος από τις κακουχίες της ζωής, μόνος και αβοήθητος μέσα στο σκοτάδι, χωρίς καν να μάθουμε το όνομα του. Το αναφέρουμε κι αυτό το γεγονός έστω και με λίγες μέρες καθυστέρηση, γιατί η φτώχεια δεν γνωρίζει φυλές και εθνικότητα.

Ελπίζουμε σύντομα η οργή του κόσμου να στραφεί ενάντια σε όλους αυτούς που ορίζουν τις ζωές μας.

πηγή:fb Bandiera

104

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση