ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2017: ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2017: ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟ

1Σαραντατέσσερα χρόνια πέρασαν από τη Χούντα, μια δικτατορία που με απαγορεύσεις συναθροίσεων, τρομοκρατία και βίαιη καταστολή, κατέπνιγε οποιασδήποτε μορφή αντίδρασης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων του κόσμου. Την ίδια ώρα που ο λαός υπέφερε, ξένοι και ντόπιοι επιχειρηματίες καθώς και τα φασιστοειδή της χούντας κερδοφορούσαν ασύστολα, μέσω σκανδάλων και ρημάγματος του δημόσιου πλούτου. Η μεγάλη εξέγερση που έβαλε τέλος σε όλα αυτά, ξεκίνησε από μια χούφτα φοιτητών που ενάντια σε αυτούς που πίστευαν ότι «δεν γίνεται», ενάντια στη δήθεν «φιλελευθεροποίηση του καθεστώτος» και σε όσους επέμεναν οι κινητοποιήσεις να στοχεύουν μόνο στα ζητήματα της Παιδείας και όχι στο καθεστώς συνολικά, αγωνίστηκαν με όραμα μια άλλη κοινωνία.

Μέσα σε δυό μέρες είχαν γίνει ήδη εκατοντάδες χιλιάδες λαού, συγκεντρωμένου σε έναν κοινό αγώνα. Τράνταξαν τη Χούντα, κατέστρεψαν τους επικοινωνιακούς ελιγμούς της που θα τη γλίτωναν από τις συνέπειες των εγκλημάτων της, έδιωξαν τον Παπαδόπουλο, άνοιξαν το δρόμο για την τελική πτώση των δικτατόρων και τις νίκες των εργατών τα επόμενα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

 

Οι αγώνες της Μεταπολίτευσης, με προμετωπίδα το Πολυτεχνείο, έστειλαν αρκετούς από τους κλέφτες και βασανιστές στη φυλακή και στρίμωξαν τους μεγιστάνες του πλούτου για χρόνια. Καθιέρωσαν αυξήσεις, καλύτερα ωράρια, το ασφαλιστικό, δικαιώματα, τέλος στην απροκάλυπτη αστυνομοκρατία. Όμως δεν άλλαξε το σύστημα που συνεχίζει μέχρι σήμερα να παράγει πολέμους, λιτότητα και φασισμό. Έτσι σήμερα, οι ίδιοι ακριβώς μεγιστάνες, με κυβέρνηση μάλιστα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που έχει υπογράψει και εφαρμόζει νέα μνημόνια, πλουτίζουν από τη δυστυχία μας με τις ιδιωτικοποιήσεις, τις περικοπές μισθών και συντάξεων και τις φοροαπαλλαγές, ενώ οι νοσταλγοί της Χούντας, οι δολοφόνοι νεοναζί κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι μέσα και έξω από τη Βουλή. Κάνουν επιθέσεις εναντίον μεταναστών και αριστερών από τον Ασπρόπυργο ως το Εφετείο, ανοίγουν νέες γιάφκες όπως στον Πειραιά, επιχειρούν να πετάξουν έξω από τα σχολεία προσφυγόπουλα και μεταναστόπουλα όπως στο 144ο δημοτικό στα Σεπόλια. Χούντες και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ συνεχίζουν να επιβάλλονται σε όλο τον κόσμο, έχοντας ως αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς και ξεριζωμένους πρόσφυγες. Προσπαθούν να δικαιολογήσουν νέους βομβαρδισμούς και νέους νεκρούς, να δημιουργήσουν κλίμα τρομοϋστερίας και ισλαμοφοβίας, να απονευρώσουν και να ΜΚΟποιήσουν το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τις αντιστάσεις στη ρατσιστική πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζει η Ελλάδα.

 

Σήμερα πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα των συγκλονιστικών αγώνων που ξεκίνησαν με την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Μαζί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που αγωνίζονται για να ανοίξουν τα σύνορα, να απεγκλωβιστούν από τα νησιά, να επανενωθούν με τις οικογένειές τους που βρίσκονται σε άλλες χώρες, να ζήσουν όπου εκείνοι επιθυμούν με ίσα δικαιώματα με τους ντόπιους. Μαζί με τους εργαζόμενους που αγωνίζονται επειδή απολύονται, βλέπουν τους μισθούς τους να εξανεμίζονται από την υπερφορολόγηση, αντιδρούν στην “αξιολόγηση” – καρμανιόλα προθάλαμο νέων εφεδρειών στο δημόσιο. Ενάντια στην προσπάθεια να μας πείσουν ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος», ενάντια στην τρομοϋστερία, στο ρατσισμό και στο φασισμό, άνεργοι, νεολαία, ντόπιοι και μετανάστες ενώνουμε τις φωνές μας σε έναν αγώνα ανατροπής της άγριας μνημονιακής λιτότητας, απέναντι σε όλους αυτούς που μας πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις, μας πετάνε έξω από τα σπίτια μας, μας βομβαρδίζουν, μας διώχνουν από τις χώρες μας, μας φυλακίζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και μας πνίγουν στο Αιγαίο. Με μικρούς και μεγάλους αγώνες να βαδίσουμε ξανά στο «δρόμο του Νοέμβρη», που ανέτρεψε τη Χούντα, άνοιξε το όραμα μιας καλύτερης κοινωνίας και χάλασε τα «σχέδια» των αφεντικών.

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ!

 

Την Παρασκευή 17/11, στις 3.00 μ.μ. Στην πλατεία Κλαυθμώνος (στάση μετρό Πανεπιστήμιο)

 

Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”

217

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση