Δεκάδες χιλιάδες Γάλλοι στους δρόμους κατά της κυβέρνησης Μακρόν

Δεκάδες χιλιάδες Γάλλοι στους δρόμους κατά της κυβέρνησης Μακρόν

Screen Shot 2017-11-17 at 8.05.45 AM

Δεκάδες χιλιάδες Γάλλοι κατέκλυσαν την Πέμπτη τους δρόμους της χώρας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν, μέσω των μεταρρυθμίσεων στα εργασιακά δικαιώματα. Η υπουργός Εργασίας, Μιριέλ Πενικόντ, ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω.

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες της Γαλλίας διαδήλωσαν την Πέμπτη κατά της κυβέρνησης Μακρόν και των αντιλαϊκών μέτρων που προωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η Μ. Πενικόντ προσπάθησε να υποβαθμίσει τη μαζικότητα των διαδηλώσεων, λέγοντας πως οι απεργίες και οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία παίρνουν μεγάλες διαστάσεις από τα ΜΜΕ.

Ανυποχώρητη η κυβέρνηση Μακρόν

«Μερικές φορές γίνεται μεγάλη απεργία σε μια χώρα και δεν συζητείται διεθνώς. Στη Γαλλία ακόμα και μια μικρού εύρους απεργία γίνεται θέμα συζήτησης σε όλο τον κόσμο γιατί αυτό “κουμπώνει” στο στερεότυπο που έχει δημιουργηθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να σταματήσει το μεταρρυθμιστικό έργο που προωθεί.

Παράλληλα, κάλεσε με έμμεσο τρόπο τα σωματεία να πάνε κόντρα στο ρεύμα των διαμαρτυριών και να προσέλθουν σε συζητήσεις με τη γαλλική κυβέρνηση. «Πολλά μπορούν να συζητηθούν σχετικά με τις εργασιακές σχέσεις. Τα συνδικάτα που θα είναι πρόθυμα να διαπραγματευτούν, θα έχουν το πλεονέκτημα».

«Η μάχη θα συνεχιστεί»

«Ιδιωτικός – Δημόσιος τομέας: υπέρ ενός εργατικού δικαίου που προστατεύει τους εργαζόμενους. Αναλαμβάνουμε όλοι δράση για να πούμε όχι στα διατάγματα της κοινωνικής καταστροφής», έγραφε το πανό που κρατούσαν οι συμμετέχοντες στην αρχή της πορείας και σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του συνδικάτου CGT, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα στη Γαλλία, τη σημερινή κινητοποίηση αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες. «Δεν είναι μια μάχη τιμής, αυτό θα συνεχιστεί» δήλωσε ο Φιλίπ Μαρτίνεζ.

Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι πραγματοποιούν κινητοποιήσεις κατά της κυβέρνησης Μακρόν από το καλοκαίρι, όταν και παρουσίασε τις μεταρρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις που πλήττουν τους εργαζόμενους και λύνουν τα χέρια των επιχειρήσεων, που αποκτούν το δικαίωμα εκμετάλλευσης τους.

Πηγή: thepressproject.gr

48

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση