Βεβήλωσαν το μνημείο του Ολοκαυτώματος στον Κεραμεικό

Βεβήλωσαν το μνημείο του Ολοκαυτώματος στον Κεραμεικό

1bba2f5d90e2c6f3f6321d292bd4c1e61512316118Το μνημείο του Ολοκαυτώματος στον Κεραμεικό βεβήλωσαν άγνωστοι. Το μνημείο -αφιερωμένο στη μνήμη των 60.000 Ελλήνων Εβραίων που δολοφονήθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης- «θα παραμείνει ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους ενάντια στη μισαλλοδοξία» έγραψε στο Facebook ο δήμος Αθηναίων
Ο δήμος Αθηναίων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τη βεβήλωση του μνημείου.

«Η επίθεση στο μνημείο, που θα παραμείνει ανοιχτό και προσβάσιμο στους πολίτες, συνιστά μία πράξη μισαλλοδοξίας και ιστορικής άγνοιας» τονίζει ο δήμος.

Παράλληλα, ο δήμος επισημαίνει ότι θα συμβάλει στην αποκατάσταση του μνημείου από τις ζημιές, διαμηνύοντας ότι «η Αθήνα είναι και θα παραμείνει μία πόλη που σέβεται την ελευθερία και την ιστορία».

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται αν αυτοί που το βεβήλωσαν έγραψαν κάτι συγκεκριμένο, όπως είχε συμβεί το 2014, όταν ακροδεξιοί είχαν γράψει με μπλε σπρέι στο μνημείο τα αρχικά «ΑΜΕ», που σημαίνουν «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές» και είχαν σχηματίσει έναν μαίανδρο.

Υπενθυμίζεται ότι το Μνημείο είναι αφιερωμένο στη μνήμη των 60.000 Ελλήνων Εβραίων που βρήκαν τραγικό θάνατο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

 

62

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση