Δικάζεται σήμερα ο Κουκούτσης για συκοφαντική δυσφήμηση του Π. Κωνσταντίνου

Δικάζεται σήμερα ο Κουκούτσης για συκοφαντική δυσφήμηση του Π. Κωνσταντίνου

Στο εδώλιο κάθεται σήμερα το πρώην ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Δημήτριος Κουκούτσης, για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του Πέτρου Κωνσταντίνου, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικού συμβούλου Αθηναίων, τον οποίο συκοφάντησε αφού πρώτα του είχε επιτεθεί, χτυπώντας τον μέσα στον αύλειο χώρο της Βουλής.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στις 24 Αυγούστου 2012 πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, στο οποίο καλούσαν η ΚΕΕΡΦΑ, η Πακιστανική Κοινότητα «Η Ενότητα» και άλλοι φορείς και σωματεία.

Οταν η πορεία έφτασε στο Σύνταγμα, αντιπροσωπεία των διαδηλωτών (Πέτρος Κωνσταντίνου, Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας «Η Ενότητα», Φώτης Ανδρεόπουλος, εκπαιδευτικός του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών), συνοδευόμενη από τη Βασιλική Κατριβάνου, τότε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, εισήλθε στο κτίριο του Κοινοβουλίου προκειμένου να συναντήσει τον πρόεδρο της Βουλής Β. Μεϊμαράκη και να του επιδώσει το ψήφισμα της συγκέντρωσης.

Κατά την αποχώρηση από το γραφείο του προέδρου της Βουλής και ενώ τα μέλη της αντιπροσωπείας βρίσκονταν στον αύλειο χώρο, δέχτηκαν επίθεση από τον τότε βουλευτή της ναζιστικής οργάνωσης που ανεξαρτητοποιήθηκε προ μηνών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων, ο Κουκούτσης όρμησε μαινόμενος κατά πάνω τους, φωνάζοντας στον Π. Κωνσταντίνου: «Τι θες εσύ εδώ;Εξω από δω πακιστανολάγνε, που σε γαμάνε οι αραπάδες. Φύγετε από δω, να πάτε στο Πακιστάν, δεν έχετε καμία δουλειά στην ελληνική Βουλή».

Κι έπειτα χτύπησε με το χέρι του τον συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ στην πλάτη, προκαλώντας την παρέμβαση της Βασ. Κατριβάνου που μπήκε ανάμεσά τους.

Ο Κουκούτσης σήκωσε το χέρι του για να χτυπήσει και την κ. Κατριβάνου, αλλά τον σταμάτησαν οι αστυνομικοί της φρουράς, ενώ με χειρονομίες απείλησε τον Π. Κωνσταντίνου ότι θα του κόψει τον λαιμό.

Κι έπειτα ο χρυσαυγίτης βουλευτής ομολόγησε δημόσια τις πράξεις του, συκοφαντώντας παράλληλα τον Π. Κωνσταντίνου ως δήθεν «εμπρηστή και όχι μόνο της Μαρφίν».

Ειδικότερα, έλεγε σε δελτίο Τύπου ότι «πέταξε με τις κλοτσιές από το ελληνικό Κοινοβούλιο τον εμπρηστή και όχι μόνο της Μαρφίν, αρχηγό της Ανταρσίας, Κωνσταντίνου». Για τις συκοφαντίες αυτές δικάζεται σήμερα.

Πηγή: http://www.efsyn.gr

43

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση