Οι πρόσφυγες του Λαυρίου ποτέ δεν ήταν και ούτε θα μείνουν μόνοι!

Οι πρόσφυγες του Λαυρίου ποτέ δεν ήταν και ούτε θα μείνουν μόνοι!

1Συγκέντρωση για την στήριξη των Κούρδων προσφύγων – Παρασκευή 12/1/18 στις 12μ, μπροστά στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής (πλ. Κλαυθμώνος).

Η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» στηρίζει και καλεί στην κινητοποίηση των Κούρδων πολιτικών προσφύγων του Λαυρίου, την Παρασκευή 12/1/18, στις 12μμ, μπροστά στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, για την ακύρωση της κυβερνητικής απόφασης να κλείσει το (παλιότερο και ιστορικότερο στην Ελλάδα) Κέντρο Υποδοχής Πολιτικών Προσφύγων και αιτούντων ασύλου στο Λαύριο.

Είμαστε μαζί τους και καταγγέλλουμε:
• Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής: από το περασμένο καλοκαίρι αρνήθηκε να ανανεώσει τη σύμβαση με τον Ερυθρό Σταυρό, αφήνοντας 300 πρόσφυγες χωρίς φαγητό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
• Την απόφαση του Δήμου Λαυρεωτικής για την κατεδάφιση των κτηρίων που στεγάζουν τους πρόσφυγες, αδιαφορώντας για την τύχη τους.

Το υπουργείο αξίωσε δε, από τους Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες να διασκορπιστούν σε άλλες δομές, κάτι στο οποίο αντιτίθενται, καθώς υπάρχει απόλυτη ανάγκη για συλλογική πολιτική σχέση των προσφύγων από το Κουρδιστάν, στα πλαίσια των αγώνων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Κούρδων στην Τουρκία αλλά και των Κούρδων στην ΕΕ. Να σημειώσουμε ότι ανάμεσα στους πρόσφυγες περιλαμβάνονται πολλά παιδιά και αγωνιστές που στο παρελθόν έχουν υποστεί βασανιστήρια ή φυλακίσεις.

Η αμέριστη αλληλεγγύη που έχει εκφραστεί όλο το τελευταίο διάστημα από εκατοντάδες ανθρώπους, συλλογικότητες και μαζικούς φορείς που ουσιαστικά εξασφαλίζουν την τροφοδοσία και την κάλυψη των προσφύγων με φάρμακα να γίνει μαζική κινηματική διεκδίκηση και αγώνας μέχρι τη νίκη.

• Από τις 15 ως τις 19 Γενάρη η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» θα στηρίξει τις καθημερινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των προσφύγων έξω από το Δημαρχείο Λαυρίου που πήρε θέση υπέρ της κατεδάφισης του κέντρου.

• Την Παρασκευή 12 Γενάρη διαδηλώνουμε στην πλ. Κλαυθμώνος, διεκδικώντας από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να άρει την καραντίνα στο Λαύριο, να εξασφαλίσει τη συνέχεια του κέντρου προσφύγων, ως ανοιχτό κέντρο μόνιμης φιλοξενίας με όλες τις απαραίτητες επιδιορθώσεις ώστε να μην κινδυνεύουν οι οικογένειες των προσφύγων.

Νίκη στους Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες!

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

 

252

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση