Εύβοια: Παραιτήθηκε ο διευθυντής που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση παιδιών

Εύβοια: Παραιτήθηκε ο διευθυντής που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση παιδιών

1Σύμφωνα με τις καταγγελίες ο άντρας φέρεται να έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν

Σύμφωνα με όσα δημοσίευσαμε χτες η Κατερίνα Γεωργίου, μητέρα παιδιού που πηγαίνει στο δημοτικό σχολείο των Νέων Στύρων και το οποίο έχει πέσει θύμα, όπως καταγγέλλει, της συγκεκριμένης συμπεριφοράς του διευθυντή, μίλησε στον Realfm για το ζήτημα. Εκτός από την κόρη της, όπως λέει, αποκαλύφθηκε πως και άλλα δύο παιδιά έχουν υποστεί άσεμνη και απρεπή συμπεριφορά από πλευράς διευθυντή.

«Ήρθε το παιδί μου και μου ανέφερε τι συνέβη με τον διευθυντή του σχολείου. Μετά την καταγγελία της κόρης μου, έμαθα έπειτα από δύο μέρες ότι υπήρχαν κι άλλα τέτοια κρούσματα μέσα στην ίδια τάξη, με παιδιά που ντρέπονταν και φοβόντουσαν να το πουν στους γονείς τους. Οπότε αποφασίσαμε να φωνάξουμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για να ενημερώσουμε τους γονείς», τόνισε, επισημαίνονοντας ότι δεν εξεπλάγησαν με όσα άκουσαν.

Στην ίδια μαρτυρία συνεχίζει:

«Ο λόγος είναι ότι αυτός ο άνθρωπος πριν από 30 χρόνια είχε κατηγορηθεί ξανά, τον είχαν εξαφανίσει και το 1996 εμφανίστηκε ξανά στην Κάρυστο. Οι γονείς όταν είδαν αυτόν τον άνθρωπο, σοκαρίστηκαν γιατί άρχισαν και λένε ότι τότε ως παιδιά «μας είχε παρενοχλήσει»», αναφέρει.

Παραιτήθηκε ο Διευθυντής

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Διευθυντής του Σχολείου που κατηγορείτε για άσεμνες πράξεις και σεξουαλική παρενόχληση παιδιών, παραιτήθηκε από την θέση του

Σύμφωνα με ανεπιβεβαιώτε πληροφορίες ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων είχε απευθυνθεί στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ευβοίας.

Υπ. Παιδείας: ΕΔΕ για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης μαθητών δημοτικού από τον διευθυντή τους

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώνει ότι από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν καταγγελίες γονέων σχετικά με απρεπή συμπεριφορά εκπαιδευτικού Δημοτικού Σχολείου της Εύβοιας. Είχε προηγηθεί προκαταρκτική εξέταση.

Μέχρι την ολοκλήρωση της ΕΔΕ ο καταγγελλόμενος εκπαιδευτικός θα βρίσκεται εκτός σχολικής μονάδας, σε άδεια.

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, που πληροφορήθηκε σήμερα τις καταγγελίες, ζήτησε λεπτομερείς έγγραφες εξηγήσεις από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/ragdaies-exelixeis-stin-eyvoia-paraitithike-o-dieythyntis-poy-katigoreitai-gia#ixzz54cSkvYD3
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook

181

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση