Δολοφονία τρανς γυναίκας στο Μπάφαλο των ΗΠΑ

Δολοφονία τρανς γυναίκας στο Μπάφαλο των ΗΠΑ

Screen Shot 2018-02-12 at 10.56.51 AM

Trudy Ring | Advocate 

Μία τρανς γυναίκα βρέθηκε δολοφονημένη στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης από πυροβολισμούς και αποτελεί το τρίτο θύμα δολοφονίας στις ΗΠΑ αυτόν τον χρόνο.

Πρόκειται για την Τάνυα Χάρβεϋ, 35 ετών, η οποία βρέθηκε δολοφονημένη από πυροβολισμούς σε ένα αδιέξοδο δρόμο στις 5.00 το πρωί την Τρίτη που μας πέρασε, όπως καταγράφεται στο Buffalo News. Είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται μία τέτοια δολοφονία στο Μπάφαλο και η αστυνομία και οι ανακριτικές αρχές διερευνούν εάν τα αίτια του θανάτου της οδηγούν στην κατηγοριοποίηση ως έγκλημα μίσους.

Οι εισαγγελικές αρχές αναφέρουν ότι: «Ανησυχούμε ιδιαίτερα για το εύρος των δολοφονιών κατά τρανς ανθρώπων σε όλη τη χώρα και αυτό δεν μπορεί να διαφεύγει των ερευνών, ώστε να επικεντρώνουμε στο εάν πράγματι πρόκειται για έγκλημα μίσους». Εκ μέρους της αστυνομίας του Μπάφαλο, ο Michael J. DeGeorge, δήλωσε στο Mic ότι οι ερευνητές έχουν κάποια «πρώτα πιθανά πρώιμα στοιχεία» στην αναζήτηση των δολοφόνων της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αρχή αστυνομικές και μιντιακές πηγές ανέφεραν τη Χάρβεϋ στο λάθος γένος (missgender), κάτι που εξαγρίωσε τους φίλους της αλλά και LGBTI ακτιβιστές. Στα κοινωνικά δίκτυα, στα οποία η Χάρβεϋ ήταν γνωστή με το νικ-νέημ “Kita”, την αναφέρουν ως «γλυκιά» και «αξιαγάπητο» πρόσωπο, και ως μία «μαύρη Κάμερον Ντίαζ».

Οι ακτιβιστές, ακόμη, σημειώνουν τη δυσανάλογη βία που υφίστανται οι τρανς άνθρωποι, και, ιδιαίτερα οι μαύρες τρανς γυναίκες. «Η μισαλλοδοξία, το μίσος και οι επιθέσεις που δέχονται οι τρανς άνθρωποι αποτελούν πλέον ένα στοιχείο μίας πραγματικότητας των ζωών μας», αναφέρει η ακτιβίστρια Ari Moore.

«Πρόκειται για μία πραγματική επιδημία βίας στοχευμένη κατά της τρανς κοινότητας, και πιο συγκεκριμένα όσων οι ζωές βρίσκονται στο μεταίχμιο της τρανσφοβίας, του (φυλετικού) ρατσισμού και του μισογυνισμού», δηλώνει ο Damian Mordecai, εκτελεστικός διευθυντής του Pride Center of Western New York, σε γραπτή του δήλωση. «Το Pride Center παραμένει αταλάντευτο στην αποστολή του να εργάζεται με την κοινότητα ώστε να γίνει η δυτική Νέα Υόρκη μία ασφαλής περιοχή για τους LGBTI ανθρώπους και να αντιμετωπιστεί ο τρανς-μισογυνισμός.

Το 2017 καταγράφηκαν συνολικό 27 δολοφονίες τρανς ανθρώπων στις ΗΠΑ, που είναι ο ίδιος με του 2016. Ο πραγματικός αριθμός ωστόσο των δολοφονιών που δίνονται κάθε χρόνο πρέπει να θεωρηθεί αρκετά μεγαλύτερος καθώς αρκετά θύματα αναφέρονται σε λάθος γένος από την αστυνομία ή τα μίντια, ή οι θάνατοί τους δεν καταγράφονται καθόλου.

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από Advocate.

 

230

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση