Η Ελλάδα δέσμευσε το Αιγαίο για ασκήσεις με πυρά

Η Ελλάδα δέσμευσε το Αιγαίο για ασκήσεις με πυρά

1Για όποιον νομίζει ότι η Τουρκία είναι ο μόνος που προκαλεί στο Αιγαίο. Αλλά και για όποιον επιμένει να αγνοεί ότι η Ελλάδα είναι με την πλευρά του μεγαλύτερου ιμπεριαλισμού στον πλανήτη. 

Το ρεπορτάζ από το http://www.iefimerida.gr

Η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό εξέδωσαν αντι-Notam στην Notam της Αγκυρας με την οποία είχε «κλειδώσει» την καρδιά του Αιγαίου για επτά εβδομάδες, καθώς προανήγγειλε ασκήσεις με πυρά ακόμη και μέσα στο Πάσχα και μέχρι τέλος Απριλίου.

Ετσι με την ΝΟΤΑΜ με αριθμό A0585/18 Αεροπορία και Ναυτικό δέσμευσαν περιοχές σε όλο το εύρος του Αιγαίου και ανατολικά της Κρήτης για διάφορα χρονικά διαστήματα από τις 6 Μαρτίου μέχρι και τα τέλη Απριλίου. Η Αθήνα δεσμεύει έτσι τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, αλλά και το τμήμα του FIR που αστυνομεύει βάσει της Συνθήκης του Σικάγο.

Στο χώρο αυτό προαναγγέλλει ασκήσεις με πυρά, που σημαίνει ότι όποιος πετάξει θα καταρριφθεί.

Η Τουρκία στην δική της notam δέσμευσε το Αιγαίο και για την 25η Μαρτίου και για την Μεγάλη Παρασκευή, «σπάζοντας» το μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ το οποίο προέβλεπε να μην γίνονται ασκήσεις σε εθνικές επετείους και θρησκευτικές εορτές των δύο χωρών.

Ομπρέλλα από ΗΠΑ στην ΑΟΖ Κύπρου

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες και οι ΗΠΑ εξέδωσαν Navtex για την ΑΟΖ Κύπρου όπου βρίσκεται το αεροπλανοφόρο του 6ου Στόλου. Κατά πάγια τακτική οι ΗΠΑ εκδίδουν «ζώνη προστασίας απαγόρευσης πτήσεων» γύρω από τα αεροπλανοφόρα τους απλώνοντας ομπρέλα προστασίας στην περιοχή όπου βρίσκεται το γεωτρύπανο.

Δείτε τις περιοχές που δέσμευσε η Αθήνα στο Αιγαίο

 

620

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση