Σφαγείο η Παλαιστίνη από τα πυρά των Ισραηλινών – Τουλάχιστον 17 οι νεκροί – εκατοντάδες οι τραυματίες

Σφαγείο η Παλαιστίνη από τα πυρά των Ισραηλινών – Τουλάχιστον 17 οι νεκροί – εκατοντάδες οι τραυματίες

Picture1

30 Μαρτίου 1976 – Στρατεύματα του Ισραήλ εισβάλλουν στα εδάφη της Γαλιλαίας και με την ισχύ των όπλων καταλαμβάνουν χιλιάδες στρεμμάτων παλαιστινίων. Της στρατιωτικής εισβολής των Ισραηλινών ακολουθούν σφοδρές συγκρούσεις κατά τις οποίες  6 Παλαιστίνιοι πέφτουν νεκροί από τις σφαίρες των εισβολέων, περίπου 100 τραυματίζονται και εκατοντάδες συλλαμβάνονται και οδηγούνται σε στρατόπεδα και φυλακές.

30 Μαρτίου 2018 –  Οι Παλαιστίνιοι θέλουν και φέτος να τιμήσουν την ημέρα των «χαμένων» εδαφών τους. Και ήδη θρηνούν τον διπλάσιο αριθμό νεκρών από εκείνον της ημέρας που ήθελαν να τιμήσουν και 15πλάσιο αριθμό τραυματιών.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ τού Ισραήλ, Έιζενκοτ είχε ήδη δώσει «σαφέστατες εντολές στους 100 ελεύθερους σκοπευτές που είχαν σταλεί ειδικά για αυτή την ημέρα στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας: «Χτυπήστε ελεύθερα αν αισθανθείτε (sic) πως κινδυνεύει κάποια ζωή ισραηλινού».

Και οι ένστολοι τού IDF «υπάκουσαν». Και τις πρώτες πρωινές ώρες, βλήμα ισραηλινού άρματος με τυφλό του χτύπημα που ξεκάθαρο σκοπό είχε να τρομοκρατήσει άοπλους ανθρώπους, σκοτώνει έναν 27χρονο αγρότη και τραυματίζει σοβαρά άλλον έναν.

Αυτά όμως τα αθώα θύματα ήταν απλώς τα πρώτα. Ο στρατός τού Ισραήλ χτυπά ανελέητα τα πλήθη των Παλαιστινίων και με κάθε τρόπο. Και όπως όλα δείχνουν, όχι μόνο με πλαστικές σφαίρες όπως τα φιλικά προς την κυβέρνηση Νετανιάχου ΜΜΕ ισχυρίζονται. Την ίδια στιγμή, drones από αέρος ρίχνουν μεγάλο αριθμό δακρυγόνων και χημικών. Τουλάχιστον 6 σημεία κατά μήκος 65 χιλιομέτρων συνόρων, μετατρέπονται σε πεδία μάχης. Σε σφαγείο.

Αποτέλεσμα: Μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές Αρχές, 17 Παλαιστίνιοι νεκροί και τουλάχιστον 500 τραυματίες. Δεν αναφέρεται αριθμός  συλληφθέντων. 

Η Διεθνής «κοινότητα» βλέπει.

Πηγή:https://www.write-in.gr

135

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση