12 Μάη 2018: Αντιφασιστική – Αντιρατσιστική διαδήλωση στην Καλλιθέα

12 Μάη 2018: Αντιφασιστική – Αντιρατσιστική διαδήλωση στην Καλλιθέα

Το Σάββατο 12 Μάη εργατικά σωματεία, αντιρατσιστικές / αντιφασιστικές συλλογικότητες και κόμματα της αριστεράς, απάντησαν ενωτικά και μαζικά στις προκλήσεις των υπόδικων νεοναζί στις γειτονιές της Καλλιθέας. 

Προκλήσεις που εντάθηκαν τελευταία, πατώντας πάνω στη δυσαρέσκεια και στην απογοήτευση που έχουν δημιουργήσει οι μνημονιακές πολιτικές λιτότητας -τουλάχιστον- των τελευταίων χρόνων και με διάφορες αφορμές όπως τις επετείους της 28ης Οκτωβρίου 2017 και της 25ης Μαρτίου 2018 εκμεταλλευόμενοι και την έξαρση του εθνικισμού και της πολεμοκαπηλείας που καλλιεργείται από το σύστημα.

Δε θα επιτρέψουμε στους υπόδικους νεοναζί να λερώνουν τις γειτονιές μας, τα σχολεία των παιδιών μας με τα μυνήματα μίσους και μισαλλοδοξίας τους.

Στην Καλλιθέα, γειτονιά ντόπιων και ξένων εργαζόμενων, γειτονιά της αντίστασης από το ’40, δεν χωράνε νεοναζί!
Οι οι νέοι/ες, άνεργοι/ες,εργαζόμενοι/ες, ντόπιοι και μετανάστες της Καλλιθέας έχουμε ήδη εξαφανίσει μια φορά τους ναζί από τη γειτονιά και θα τους ξαναδιώξουμε, μαζί με τις μνημονιακές και ρατσιστικές πολιτικές που τους ανοίγουν το δρόμο.

Ντόπιοι, μετανάστες και πρόσφυγες είμαστε φτωχοί, έχουμε κοινά προβλήματα, κοινούς εχθρούς και κοινό συμφέρον να παλέψουμε μαζί για έναν κόσμο χωρίς φτώχεια, πόλεμο, ρατσισμό και ξεριζωμό.

Ενωμένοι θα νικήσουμε!

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Kαλλιθέας

194

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση