Αστυνομική καταστολή κατά διαδηλωτών στο Παρίσι

Αστυνομική καταστολή κατά διαδηλωτών στο Παρίσι

Στους δρόμους βγήκαν χιλιάδες εργαζόμενοι (22/05) σε ολόκληρη τη Γαλλία, όπου έγιναν πάνω από 130 διαδηλώσεις στο πλαίσιο της απεργίας στο δημόσιο ενάντια στις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις του Εμανουέλ Μακρόν, μαζικές περικοπές θέσεων εργασίας μέχρι το 202 και μειώσεις κρατικών δαπανών.

Στο Παρίσι ξέσπασαν συμπλοκές μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων, που προχώρησαν στη χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων κατά δεκάδων διαδηλωτών στο περιθώριο της πορείας με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας άνθρωπος να τραυματιστεί.

Πριν οι διαδηλωτές φτάσουν στην πλατεία της Βαστίλης, ορισμένοι κουκουλοφόροι προκάλεσαν ζημιές σε στάσεις λεωφορείων, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων στην οδό Λυόν και εκτόξευσαν αντικείμενα εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας.

Μετά το τέλος των επεισοδίων, οι αρχές συνέλαβαν 17 ανθρώπους για «συμμετοχή σε βίαιη ομάδα», σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας.

AP Photo/Francois Mori

Όλα τα συνδικάτα που εκπροσωπούν τους δημόσιους υπαλλήλους υποστήριξαν την απεργία, την τρίτη στο δημόσιο τομέα από τότε που ο Γάλλος πρόεδρος ανέλαβε την εξουσία πριν ένα χρόνο, σε μια σπάνια επίδειξη ενότητας τα τελευταία περίπου 10 χρόνια, που έρχεται μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των σιδηροδρόμων και των φοιτητών.

Οι συνδικαλιστές ενώσεις κατηγορούν τον Μακρόν ότι θέλει να καταστρέψει τις δημόσιες υπηρεσίες που αποτελούν ζωτική πηγή απασχόλησης και πυλώνα σταθερότητας σε πολλές περιοχές της χώρας.

AP Photo/Francois Mori
108

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση