Δολοφονία ανήλικης Ρομά από σφαίρα στην Άμφισσα

Δολοφονία ανήλικης Ρομά από σφαίρα στην Άμφισσα

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 8 το βράδυ, ένας άντρας ο οποίος περνούσε κοντά στον καταυλισμό Ρομά που βρίσκεται στην περιφέρεια της πόλης, άρχισε να πυροβολεί, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα μια 13χρονη Ρομά.
Αν και δεν έχουν διαλευκανθεί ακόμη οι λεπτομέρειες του συμβάντος, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο συγκεκριμένος άντρας επέστρεφε από το χωριό του και την ώρα που περνούσε κοντά στον καταυλισμό, συναντήθηκε με μια ομάδα Ρομά. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό πως άρχισε να πυροβολεί. Χαρακτηριστικό είναι ότι αρχικά ο θάνατος πήγε να αποδοθεί σε συμπλοκή μεταξύ Ρομά.

Άλλη εκδοχή που διαρρέει, είναι ότι ο άντρας καταδίωξε πυροβολώντας με κυνηγετική καραμπίνα κάποιους Ρομά, οι οποίοι προσπάθησαν να διαρρήξουν το σπίτι του.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε θανάσιμα ένα ανήλικο κορίτσι Ρομά και ακόμα ένας Ρομά φέρει διαμπερές τραύμα στο πόδι.

Ο δράστης, ο οποίος και αναζητείται από τις αρχές διατηρεί χασάπικο στο κέντρο της πόλης. Τοπικές πηγές αναφέρουν πως μετά τους πυροβολισμούς κατευθύνθηκε προς το όρος Γκιώνα προκειμένου να βρει καταφύγιο.

Αστυνομικές πηγές διαρρέουν πως είναι πολύ πιθανό να ζητηθεί η συνδρομή των ΕΚΑΜ, διότι ο δράστης που διαφεύγει είναι οπλισμένος. Επίσης τον θεωρούν ιδιαίτερα έμπειρο με τα όπλα, αλλά και άριστο γνώστη της περιοχής, διότι είναι γεννημένος στα βουνά της Γκιώνας, κάτι το οποίο φαίνεται πως θα δυσκολέψει τις Αρχές να τον εντοπίσουν εάν δεν παραδοθεί.

Το άτυχο κοριτσάκι διακομίστηκε στο νοσοκομείο της πόλης, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Θα πρέπει να σημειωθεί πως αυτή την ώρα η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και οι πληροφορίες που διαρρέουν είναι συγκεχυμένες.

Με πληροφορίες από zougla.gr

1.277

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση