Κάλεσμα στο εφετείο της J. που αμύνθηκε για τη ζωή της

Κάλεσμα στο εφετείο της J. που αμύνθηκε για τη ζωή της

Η J. καταδικάστηκε το 2010 σε ισόβια κάθειρξη και 6 μήνες, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Το βράδυ εκείνο αμύνθηκε στη κακοποίηση που δεχόταν για χρόνια από τον πρώην άντρα της ο οποίος της στέρησε την επιμέλεια του παιδιού τους με εξαπατητικό τρόπο. Βρίσκεται εδώ και 7,5 χρόνια έγκλειστη στις φυλακές της Θήβας.

Αν η J. δεν αντιδρούσε στη βία που δέχτηκε, χωρίς να έχει καμία πρόθεση να σκοτώσει, πιθανώς θα είχαμε άλλη μια συζυγοκτονία από αυτές που ακούμε καθημερινά.

Η Φεμινιστική Δικτύωση για το δικαίωμα στην αυτοάμυνα στηρίζει κάποιες γυναίκες που έχουν βρεθεί στη θέση να αντιμετωπίσουν κατηγορίες επειδή αντιστάθηκαν στην έμφυλη βία. Έχουμε έρθει σε επαφή μαζί τους, βλέπουμε όσες είναι στη φυλακή, τις στηρίζουμε οικονομικά, προσπαθούμε να βρούμε δικηγόρους για μια δίκαιη υπερασπιστική γραμμή, τους αποδεικνύουμε πως δεν είναι μόνες.

Σας καλούμε να παρευρεθείτε στο εφετείο της J. στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 8 Ιουνίου στις 9 για να τη στηρίξουμε με την παρουσία μας.

50

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση