Η ΔΑΚΕ Λέσβου αποπειράται να ξεπλύνει τον ναζιστή τεως γυμνασιάρχη Βασίλη Μακρυπούλια.

Η ΔΑΚΕ Λέσβου αποπειράται να ξεπλύνει τον ναζιστή τεως γυμνασιάρχη Βασίλη Μακρυπούλια.

«Στο τελευταίο ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου γίναμε μάρτυρες μιας απαράδεκτης πρακτικής κι απόφασης από μέρους της πλειοψηφούσας (4 στις 7 έδρες) ΔΑΚΕ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκαιδευτικών Λέσβου.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Πρόκειται για την απόπειρα  αναίρεσης της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ Λέσβου που αφορά την υπόθεση Βασίλη Μακρυπούλια, του εθνικοσοσιαλιστή πρώην Γυμνασιάρχη του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης. Με αφορμή την απόπειρα αποκατάστασης του από τη ΔΑΚΕ έχουμε να σημειώσουμε τα εξής:

1ον Η συγκεκριμένη απόφαση είναι αντικαταστατική και αντιδεοντολογική εφόσον η Γενική Συνέλευση είναι το ανώτερο όργανο της ΕΛΜΕ Λέσβου και καμία συγκυριακή πλειοψηφία διοικητικού συμβουλίου δεν έχει το δικαίωμα να αναιρεί τις αποφάσεις της. Η ανακοίνωση της πλειοψηφούσας ΔΑΚΕ είναι η άποψη των μελών της αλλά είναι άκυρη ως απόφαση ΔΣ. Εδώ βέβαια αντιλαμβανόμαστε τον διακαή πόθο της ΔΑΚΕ να μην γίνονται καν γενικές συνελεύσεις και να μπορεί να διαχειρίζεται τα ζητήματα με αντιπροσώπους, χωρίς ζωντανές μαζικές διαδικασίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αντιπρόσωποι της ΔΑΚΕ κατά κανόνα δεν εμφανίζονται στις Γενικές Συνελεύσεις ενώ με κάθε ευκαιρία κατασυκοφαντούν τις μαζικές διαδικασίες ως συναθροίσεις των αριστερών και των φίλων τους.

2ον Η προθυμία των εκπροσώπων της ΔΑΚΕ για αποκατάσταση του εθνικοσοσιαλιστή Βασίλη Μακρυπούλια ο οποίος άλλωστε ΔΕΝ αποτελεί πλέον μέλος της ΕΛΜΕ Λέσβου κατόπιν δικού του αιτήματος κι έπειτα από την ομόφωνη καταδίκη του από τη Γενική Συνέλευση του κλάδου, είναι δυσανάλογα μεγαλύτερη της προθυμίας τους για αγωνιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας σε τοπικό αλλά και πανελλαδικό επίπεδο.

3ον Ο Βασίλης Μακρυπούλιας είναι, κατά δήλωσή του, εθνικιστής και τέτοιες αντιλήψεις δεν έχουν θέση στη δημόσια εκπαίδευση ούτε φυσικά στο σωματείο. Παραθέτουμε εδώ απόσπασμα από την απόφαση της ΓΣ (06/02/2015) η οποία φυσικά και είναι ακόμα σε ισχύ:

[…] η Γενική Συνέλευση της Ε.Λ.Μ.Ε. Λέσβου καταδικάζει απερίφραστα κάθε οπαδό ή νοσταλγό του ναζισμού που βρίσκεται στους κόλπους του συλλόγου- είτε αυτός αυτοχαρακτηρίζεται ως «εθνικοσοσιαλιστής», όπως ο Διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Β. Μακρυπούλιας, είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο- ο οποίος διαδίδει φασιστικές και ρατσιστικές ιδέες, υιοθετεί εθνικιστικές εξάρσεις και προσβάλλει τη δημοκρατία.

Για τους εκπαιδευτικούς της Λέσβου ο φασισμός, σε κάθε του έκφανση, είναι έννοια, ιδεολογία και πρακτική ασύμβατη με το αγαθό της εκπαίδευσης. Το σωματείο και όλοι οι εκπαιδευτικοί δεν θα μείνουμε απαθείς όταν βλέπουμε τις ιδέες αυτές να εισχωρούν στο σχολείο με τη μία ή την άλλη μορφή. Ο σεβασμός στις αρχές της ελευθερίας, της ισότητας, της δημοκρατίας- που σήμερα διακυβεύεται όσο ποτέ άλλοτε στην πρόσφατη Ιστορία- κατακτιέται μόνο με διαρκή επαγρύπνηση και αγώνα τόσο της εκπαιδευτικής κοινότητας όσο και ολόκληρου του λαϊκού κινήματος.

4ον Καταγγέλουμε την πλειοψηφία του ΔΣ (ΔΑΚΕ) ως πλυντήριο ακροδεξιών, εθνικιστικών απόψεων με τις οποίες συγγενεύει αλλά και συχνότατα ταυτίζεται ιδεολογικά και πολιτικά.»

Πηγή: http://www.era-aegean.gr/?p=45482

239

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση