Αντιφασιστική συγκέντρωση την Παρασκευή 29/6 στις 7 μ.μ. στην πλατεία Μερκούρη

Αντιφασιστική συγκέντρωση την Παρασκευή 29/6 στις 7 μ.μ. στην πλατεία Μερκούρη

Να σταματήσουμε τις φασιστικές επιθέσεις

Αντιφασιστική συγκέντρωση την Παρασκευή 29/6
στις 7 μ.μ. στην πλατεία Μερκούρη

Την Κυριακή 24 Ιούνη το βράδυ, ομάδα 30 περίπου φασιστών επιτέθηκε στον αυτοοργανωμένο χώρο του πρώην ΠΙΚΠΑ στα Άνω Πετράλωνα. Η ομάδα των νεοναζί φορούσε κουκούλες, πέταξε πέτρες, έσπασε τζάμια και εκτόξευσε βόμβες μολότωφ με αποτέλεσμα να προκληθεί μικρή πυρκαγιά. Από τους συμμετέχοντες στην κατάληψη – που εκείνη την ώρα πραγματοποιούσαν συνέλευση – ένας τραυματίστηκε από χτυπήματα με αλυσίδες στο κεφάλι και μετακομίστηκε στιο νοσοκομείο ενώ οι φασίστες καταδιώχθηκαν και έφυγαν τρέχοντας προς τον σταθμό τρένου των Πετραλώνων. Αστυνομικές δυνάμεις εμφανίστηκαν μόνο για να προσαγάγουν 6 μέλη της κατάληψης και κατοίκους που έσπευσαν να δουν τι συμβαίνει. Οι επιτιθέμενοι, με τους οποίους οι αστυνομικές δυνάμεις δεν ασχολήθηκαν, επιβιβάστηκαν ανενόχλητοι στο τρένο και εξαφανίστηκαν. Αργότερα την επίθεση ανέλαβε το παρακλάδι – “απόσχιση” της Χρυσής Αυγής “Κρυπτεία” απειλώντας πως «Ο αγώνας κλιμακώνεται μετά τον εμπρησμό στη Μανωλάδα. Δεν θα αφήσουμε κανένα αντιρατσιστικό καθίκι όρθιο. Οι επιθέσεις μας σε καταλήψεις αντιρατσιστών θα κλιμακωθούν».

Δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που οι ναζί της Κρυπτείας επιτίθενται και απειλούν. Η ίδια συμμορία έχει προκαλέσει εμπρησμό στα γραφεία της Αφγανικής Κοινότητας στην οδό Χαλκοκονδύλη στην Αθήνα, έχει επιτεθεί στο σπίτι του μικρού Αμίρ που κληρώθηκε σημαιοφόρος από το σχολείο του στη Δάφνη, περηφανεύεται τακτικά ότι ξυλοκοπεί μετανάστες σε διάφορα μέρη, έχει αναλάβει την ευθύνη για τον εμπρησμό παραπηγμάτων μεταναστών εργατών γης στη Μανωλάδα, ενώ έχει απειλήσει τηλεφωνικά και με τρυκάκια που έγραφαν “Σπάμε – καίμε – δέρνουμε” την Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό” και πολλές ακόμα αντιρατσιστικές οργανώσεις όπως η Antinazi Zone, ή κινήσεις δικαιωμάτων όπως η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Η αποθράσυνση του φασιστικού χώρου δεν αφορά μόνο την “Κρυπτεία” που μέχρι στιγμής δρα ανενόχλητη από την Αστυνομία. Πρόκειται για ποικίλες ομάδες φασιστών, όπως οι “Αυτόνομοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές – Combat 18” που επιτέθηκαν στο σκέκι “Φαβέλα” στον Πειραιά, την συμμορία που έκαψε την κατάληψη Libertatia στη Θεσσαλονίκη, εκείνους που προπηλάκισαν τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, τους φασίστες που επιτέθηκαν στο Θέατρο Εμπρός μετά από εθνικιστικό συλλαλητήριο για το “όνομα της Μακεδονίας” στην Αθήνα. Ομάδες που διαγκωνίζονται μεταξύ τους για να αποδείξουν την “αξία” τους και να στρατολογήσουν νεαρούς εκκολαπτόμενους φασίστες στις τάξεις τους.

Η εθνικιστική έξαρση με αφορμή το Μακεδονικό και τον Ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό, δίνει τροφή στο χώρο της ακροδεξιάς και των φασιστών. Η κάλυψη και ανοχή σε πάρα πολλές περιπτώσεις από την αστυνομία συντηρεί στις τάξεις των φασιστών την αυτοπεποίθηση ότι μπορούν να εγκληματούν ατιμώρητοι. Ενώ – παρά την αντιφασιστική ρητορεία της κυβέρνησης – η Χρυσή Αυγή που δικάζεται για τρίτο συνεχόμενο χρόνο μπορεί να διαφεύγει τη σύλληψη “σπάζοντας” τα αστυνομικά “μπλόκα” όπως στην κινηματογραφική “καταδίωξη” του Μπαρμπαρούση που διέφυγε τη σύλληψη στα πλαίσια του αυτοφώρου και κυκλοφορεί ελεύθερος. Την ίδια στιγμή, η διαφαινόμενη σκλήρυνση της ρατσιστικής πολιτικής της ΕΕ στο προσφυγικό με στόχο “να μην περνάει κανένας” πρόσφυγας από τη Μεσόγειο που τροφοδοτείται από ακροδεξιούς υπουργούς όπως στην Ιταλία δίνει στους νεοναζί παντός τύπου την αυτοπεποίθηση να επιτίθενται σε πρόσφυγες της φτώχειας και του πολέμου, από την πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης έως τη Μανωλάδα, αλλά και σε αλληλέγγυους, σε κοινωνικούς χώρους και αντιρατσιστικές ομάδες.

Απάντηση στην κλιμάκωση των φασιστικών επιθέσεων θα δώσουμε ενωμένοι, ντόπιοι και μετανάστες, εργαζόμενοι και νέοι, μαζί με τους κατοίκους των περιοχών που έχουν μπει στο στόχαστρο των φασιστών. Η ενότητα είναι η δύναμη που μπορεί να στείλει στο περιθώριο τις φασιστικές συμμορίες, αλλά και να ακυρώσει τα μέτρα της φτωχοποίησης των μνημονίων που παραμένουν, όσο και τις ρατσιστικές πολιτικές ΕΕ-Ελληνικής Κυβέρνησης που κλιμακώνονται. Εχθρός μας είναι τα μνημόνια και οι νεοναζί, όχι τα θύματα της φτώχειας και του πολέμου!

Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”

262

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση