#GDtrial: Ρεσιτάλ γραφικότητας γύρω από το καταστατικό

#GDtrial: Ρεσιτάλ γραφικότητας γύρω από το καταστατικό

Ο ανηψιός του Ν. Μιχαλολιάκου, Γ. Μιχαλόλιας μετατόπισε το επιχείρημα: από το αν είναι πλαστό στο αν είναι «αδιάφορο».

Με δύο δικασίμους την 262η και 263η συνεχίστηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης κατά την περασμένη, 115η εβδομάδα διεξαγωγής της. Εξετάστηκαν τα τελευταία έγγραφα από τον κατάλογο των αναγνωστέων ενώ συζητήθηκε και η ένσταση Μιχαλολιάκου κατά του εσωτερικού καταστατικού της Χ.Α., για την οποία η εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί ως αβάσιμη.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή του βιντεοχρονολογίου για την 115η εβδομάδα

Δημοσιεύματα για την «στρατηγική της έντασης» της Χ.Α.

Κατά την 262η δικάσιμο, την Δευτέρα 2 Ιουλίου, αναγνώστηκαν ανακοινώσεις και δημοσιεύματα που είχαν εγχειριστεί από τον μάρτυρα Θανάση Κούρκουλα, μέλος του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό, σχετικά με επιθέσεις κατά μεταναστών, όπως στο παλιό Εφετείο, στον Άγιο Παντελεήμονα και σε άλλες περιοχές. Από αυτές τις καταγραφές των ετών 2009-2012, αποτυπώνεται ανάγλυφα ο κεντρικός ρόλος της Χρυσής Αυγής, με συμμετοχή του ίδιου του Μιχαλολιάκου ή άλλων ηγετικών στελεχών, σε σειρά οργανωμένων επιθέσεων και επεισοδίων στην περιοχή.

Παλιό εφετείο: «Θα σας σκοτώσουμε γουρούνια», δημοσίευμα

Όπως έχουμε δει άλλωστε από το οπτικοακουστικό υλικό των αναγνωστέων – το οποίο ήρθε να επιβεβαιώσει και τις προηγηθείσες καταθέσεις μαρτύρων στο δικαστήριο – αυτή η σειρά οργανωμένων επιθέσεων ήταν κεντρική στρατηγική επιλογή του ελληνικού ναζιστικού κόμματος. Ο στόχος αυτής της έντασης ήταν τόσο η άμεση άγρα ψηφοφόρων (πράγμα που εμφανώς επετεύχθη κατά την δράση της Χ.Α. στον Άγιο Παντελεήμονα το 2009-2011) όσο και η επιβολή καθεστώτος τρομοκρατίας κατά των «αντιφρονούντων», στις περιοχές που μπορούσε να ελέγξει.

Επίσης αναγνώστηκε δημοσίευμα με συνέντευξη πρώην μέλους της τοπικής οργάνωσης Κορίνθου, σχετικά με την εγκληματική δραστηριότητα υπό την επίβλεψη του τότε βουλευτή – «περιφερειάρχη» της Χ.Α., Ευστ. Μπούκουρα.

Η κατάθεση Amougou για τον εμπρησμό του «Cointreau»

Σχετικά με τον εμπρησμό από τους χρυσαυγίτες Παπαβασιλείου και Περρή του μπαρ “Cointreau” στην Πλ. Αττικής, που ανήκε σε μετανάστη, αναγνώστηκε η κατάθεση του Ciprien Amougou. Η υπόθεση αποτελεί μία από τις συσχετισμένες δικογραφίες για την δράση της εγκληματικής οργάνωσης:

[…] Την 26/9 που άνοιξα το κατάστημά μου, μια γυναίκα και ένας Γιώργος Περρής, όπως έμαθα μετά, μου ζήτησε να το κλείσω. Η αστυνομία είδε τα χαρτιά και μου είπε ότι δεν χρειάζεται να κλείσω. Μετά μου είπε αστυνομικός ότι αν δεν κλείσω, θα είμαι υπεύθυνος εγώ για ό,τι γίνει. Μετά με συνέλαβαν οι αστυνομικοί μαζί με πελάτες. Δεν μας είπαν γιατί και ρώτησα και […] Την επομένη πήγα στο κατάστημά μου και ήταν κατεστραμμένο. Επίσης και τα γραφεία της Τανζανικής κοινότητας. […] τους έχω δει, κάποιους με στολές της Χ.Α. Αυτοί μετείχαν στο πλήθος. […]

Καταστατικό: Απορριπτική η πρόταση της εισαγγελέα για την ένσταση Μιχαλολιάκου

Κατά την 263η δικάσιμο την Τετάρτη 4 Ιουλίου, η εισαγγελέας Αδ. Οικονόμου έκανε την πρότασή της σχετικά με την ένσταση από τους υπερασπιστές του Μιχαλολιάκου για την γνησιότητα του εσωτερικού καταστατικού που έχει εισφέρει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς. Η εισαγγελέας πρότεινε, όπως μεταφέρει το παρατηρητήριο της δίκης, Golden Dawn Watch:

[…] Κατά τη γνώμη μου δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την πλαστότητα του εγγράφου. Ο κατηγορούμενος γνώριζε την κατάθεση του εγγράφου, αλλά ουδέν έπραξε και τώρα μόλις, στην επ’ ακροατηρίω διαδικασία, τα προσβάλλει ως ψευδεπίγραφα. Ο ισχυρισμός είναι αβάσιμος, γιατί σε προβληθέντα βίντεο γίνονται αναφορές στον εθνικοσοσιαλισμό. Προτείνω τα έγγραφα αυτά να αναγνωστούν και συνεκτιμηθούν από το Δικαστήριο.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης της Χ.Α. ζήτησαν να μην ακουστεί η πολιτική αγωγή επί του θέματος, επαναφέροντας την γνωστή, παλιότερη ένσταση που έχει απορριφθεί πολλές φορές ως τώρα – για την παράσταση της πολιτικής αγωγής ως προς την εγκληματική οργάνωση – η οποία, φυσικά, απορρίφθηκε και πάλι.

Η Χρ. Παπαδοπούλου, δικηγόρος της πολιτικής αγωγής εκ μέρους της οικογένειας Φύσσα, αναφέρθηκε στην ταύτιση των σφραγίδων του εν λόγω καταστατικού με τα άλλα έγγραφα που έχουν την ίδια ακριβώς σφραγίδα. Επιπλέον, προσκόμισε και τεύχος του περιοδικού της Χ.Α. που έφερε σε άρθρο την ίδια σφραγίδα.

Η ίδια σφραγίδα στο καταστατικό και στο περιοδικό της ΧΑ

Οι συνήγοροι των χρυσαυγιτών προσπάθησαν να στηρίξουν την ένστασή τους, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο επιχείρημα. Ο ανηψιός του Ν. Μιχαλολιάκου, Γ. Μιχαλόλιας μετατόπισε το επιχείρημα: από το αν είναι πλαστό στο αν είναι «αδιάφορο». Αντίστοιχα ο συνήγορος Ρουσσόπουλος έδωσε ένα από τα γνωστά ρεσιτάλ γραφικότητας, μιλώντας για την «επιστολή του Ιησού» του Βελόπουλου, για την «Β΄ Πανελλαδική» και για «καταστατικά με κονσερβοκούτια».

Η έδρα επιφυλάχθηκε να αποφανθεί τελικά για την ανάγνωση του καταστατικού στις προσεχείς δικασίμους.

Η δίκη συνεχίζεται

Οι επόμενες δικάσιμοι για τον μήνα Ιούλιο:

Δευτέρα 09/07 Κορυδαλλός

Τετάρτη 11/07 Κορυδαλλός

Δευτέρα 16/07 Κορυδαλλός

Τετάρτη 18/07 Εφετείο

Πέμπτη 19/07 Κορυδαλλός

Δευτέρα 23/07 Εφετείο

Λεπτομέρειες για τη συνέχεια της δίκης της Χρυσής Αυγής μπορείτε να βλέπετε ζωντανά κάθε Παρασκευή (εφόσον έχουν προηγηθεί δικάσιμοι), λίγο μετά τις 9μμ, στο βιντεοχρονολόγιο του omniatv. Μπορείτε να δείτε και το αρχείο όλων των προηγούμενων εκπομπών, από την αρχή της δίκης μέχρι τώρα.

Πηγή: https://omniatv.com/

52

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση