Άφησαν τους Δούλους φαντάρους να Καούν μέσα στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις!

Άφησαν τους Δούλους φαντάρους να Καούν μέσα στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις!

Η συμπεριφορά της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας απέναντι στους φαντάρους μπορεί να εκτιμηθεί μόνο ως Εγκληματική Αμέλεια.
Χθες, σε μιλιταριστικά σάιτ παρουσιάστηκε η είδηση ότι «Εκκενώνονται τα θερινά θέρετρα της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ζούμπερι και του Στρατού Ξηράς στον Άγιο Ανδρέα λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή. Η εκκένωση γίνεται για προληπτικούς λόγους».

Η είδηση αυτή εξυπηρετούσε την επικοινωνιακή πολιτική του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, αποσκοπούσε να δημιουργήσει εντυπώσεις, να δώσει την αίσθηση της υπεύθυνης στάσης του Υπουργείου Άμυνας.

Όμως η είδηση περιγράφει εν μέρει το τι έγινε.

Γιατί από τις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις έφυγαν όλοι οι άλλοι εκτός από τους Υπηρέτες Φαντάρους.

Αυτοί έμειναν πίσω, χωρίς μέσα και χωρίς εκπαίδευση, χωρίς να είναι των Στρατιωτών η δουλειά του Πυροσβέστη, μέσα σε ένα απολύτως επικίνδυνο περιβάλλον, χωρίς να ληφθεί για αυτούς καμιά μέριμνα.

Και φυσικά οι φαντάροι κινδύνεψαν να ΚΑΟΥΝ!

Στο ΚΕΔΑ Ζούμπερι η φωτιά σταμάτησε λίγα μέτρα έξω από το στρατόπεδο…

Όπως μας καταγγέλλεται, το στρατόπεδο είχε εκκενωθεί πλήρως από τους παραθεριστές (αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, απόστρατοι, στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και κάθε λογής «ανώτερους»), αλλά ΟΧΙ από τους στρατεύσιμους που ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ (κυριολεκτικά) εκεί.

Το ίδιο συνέβη και στα ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα, που η φωτιά πέρασε δύο φορές από μέσα.

Μάλιστα έγιναν και σοβαρές ζημιές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ:

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, κατόπιν ελέγχου-καταγραφής των φθορών που υπέστησαν οι εγκαταστάσεις του Κέντρου Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ) στην περιοχή του Αγ. Ανδρέα Αττικής, εξαιτίας της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου 2018, προκύπτουν τα παρακάτω:

– 10 οικήματα υπέστησαν ολική καταστροφή.

– 22 οικήματα υπέστησαν επισκευάσιμες φθορές (κυρίως στα εξωτερικά τους κουφώματα).

– 60 οικήματα υπέστησαν φθορές στη στέγη τους.
Έχουν ήδη ξεκινήσει ενέργειες αποκατάστασης.
Στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού επισημαίνεται ότι δεν θα λειτουργήσει η προγραμματισμένη σειρά παραθερισμού του Κέντρου Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ) Αγίου Ανδρέα, από 26 Ιουλίου έως και 7 Αυγούστου 2018 (7η παραθεριστική σειρά), λόγω των εργασιών αποκατάστασης των φθορών που προκλήθηκαν από την χθεσινή καταστροφική πυρκαγιά.

Δηλαδή, το ΓΕΣ όχι μόνο εγκατέλειψε τους φαντάρους να καούν αβοήθητοι στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις, καθώς το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να σβήσουν οι φαντάροι τη φωτιά και να διαφυλάξουν το Θέρετρο για να κάνουν ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ…
Αλλά τώρα θα βάλουν τους φαντάρους να ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ για να το επιδιορθώσουν!

Για να έχουμε μια εικόνα της κατάστασης των πυροσβεστικών μέσων στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις, δίνουμε το λόγο σε πρώην συνάδελφο που υπηρετούσε στο ΚΕΔΑ Ζούμπερι στις μεγάλες φωτιές στην Πεντέλη.
Μας καταγγέλλει ότι η Διοίκηση της Μονάδας τους ξύπνησε άγρια χαράματα για να λάβουν μέτρα πυρόσβεσης.
Όταν ξετύλιξαν τις μάνικες είδαν ότι όλες είχαν τεράστιες τρύπες και το νερό αδυνατούσε να φτάσει στο στόμιο.
Επίσης, στο ΚΕΔΑ υπήρχαν κάτι τεράστιες πυροσβεστικές αντλίες που είχαν μεταφερθεί από το κάποιο αεροδρόμιο.
Όταν διατάχθηκαν να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς της Πεντέλης, η Πολεμική Αεροπορία έγινε ρεζίλι καθώς τα πανάρχαια πυροσβεστικά σύρθηκαν μέχρι την πύλη του ΚΕΔΑ και εκεί αντιμετώπισαν μηχανική βλάβη, με αποτέλεσμα να απαιτείται η μεταφορά τους από γερανό.
Αυτά ήταν τα μέσα πυρόσβεσης…

Τι άλλαξε άραγε από τότε;
Η στάση της ηγεσίας του Στρατού απέναντι στους φαντάρους παραμένουν σταθερή: μας θεωρούν ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥΣ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

813

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση