Νέα απεργία των πιλότων της Ryanair

Νέα απεργία των πιλότων της Ryanair

Η εταιρία έχει ήδη ακυρώσει το 6% από τις 2.400 και πλέον πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί σε όλη την Ευρώπη | Dreamstime

Οι πιλότοι της Ryanair σε Ιρλανδία, Σουηδία, Βέλγιο και Γερμανία ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής. Η Ιρλανδική εταιρεία χαμηλού κόστους ανακοίνωσε στα τέλη του περασμένου χρόνου ότι θα αναγνωρίσει τα συνδικάτα αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταλήξει σε συλλογικές συμβάσεις με το προσωπικό της στην Ευρώπη.

Κινητοποιήσεις εξετάζει και το συνδικάτο των πιλότων στην Ολλανδία.

Η εταιρία έχει ήδη ακυρώσει το 6% από τις 2.400 και πλέον πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί σε όλη την Ευρώπη για την Παρασκευή, ως αποτέλεσμα των απεργιών που έχουν εξαγγελθεί.

Η κινητοποίηση των πιλότων που εδρεύουν στη Γερμανία θα ξεκινήσει την Παρασκευή 04:01 (ώρα Ελλάδας), επηρεάζοντας όλες τις πτήσεις από τη Γερμανία, όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο Vereinigung Cockpit (VC).

Να θυμίσουμε πως το VC ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι οι συνομιλίες με τη διοίκηση τερματίστηκαν χωρίς την πρόοδο την οποία προσδοκούσαν και έδωσαν περιθώριο στη Ryanair έως τη Δευτέρα για να παρουσιάσει μια νέα προσφορά.

Το συνδικάτο ζητά αύξηση μισθών και βελτιωμένες συνθήκες εργασίες για τους πιλότους της Ryanair, αλλά ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ryanair απέκλεισε την όποια αύξηση στις δαπάνες για το προσωπικό.

Πηγή: http://www.efsyn.gr

37

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση