«’Εφυγε» ο σπουδαίος Γαλλοαλγερινός τραγουδιστής Rachid Taha

«’Εφυγε» ο σπουδαίος Γαλλοαλγερινός τραγουδιστής Rachid Taha

Σε ηλικία μόλις 59 ετών πέθανε ο δημοφιλής τραγουδιστής Rachid Taha έπειτα από καρδιακή προσβολή. Ο Αλγερινής καταγωγής καλλιτέχνης σημείωσε μεγάλη επιτυχία συνδυάζοντας την μουσική παράδοση της πατρίδας του με το rock και το punk.

Ο Rachid Taha αποτέλεσε μία από τις πιο δημοφιλής φιγούρες στη γαλλική rock σκηνή εδώ και περισσότερα από τριάντα χρόνια, ενώ ήταν ο ηγέτης του σχήματος Carte de Séjour.

Γεννημένος στην Αλγερία, μετακόμισε στη Γαλλία στα δέκα του χρόνια, ενώ ο Taha και η μπάντα του αποτέλεσαν σημαντικούς εκπροσώπους των δεύτερης γενιάς μεταναστών από την Αλγερία και το Μαρόκο.

 

Μεγάλωσε ακούγοντας rock και punk και έμεινε πιστός στην αγαπημένη του μουσική προσθέτοντας στοιχεία από τους ήχους της Βόρειας Αφρικής.

Εκτός από τις αρκετές δικές του επιτυχίες, ο Rachid Taha έκανε και μία ξεχωριστή διασκευή στο ιστορικό «Rock The Casba» των Clash.

Ο Rachid Taha είχε επισκεφθεί και τη χώρα μας για συναυλία και όποιος ήταν τυχερός να το δει live μπορούσε να αντιληφθεί άμεσα την ενέργεια που έβγαζε επί σκηνής.

Πηγή:http://www.efsyn.gr

 

56

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση