#GDtrial: Η κρυφή ομολογία της Χρυσής Αυγής

#GDtrial: Η κρυφή ομολογία της Χρυσής Αυγής

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα υπήρξε το μοιραίο λάθος της Χρυσής Αυγής. Το γεγονός ότι πρώτη φορά συνελήφθη επ’ αυτοφώρω έπειτα από ανθρωποκτονία ένα στέλεχος της οργάνωσης προκάλεσε πανικό στην ηγεσία της. Από την πρώτη στιγμή ο Αρχηγός της οργάνωσης και οι στενοί του συνεργοί/συνεργάτες επιχείρησαν να αποστασιοποιηθούν από την ενέργεια του Ρουπακιά και να αρνηθούν ότι έδρασε από κοινού με το οργανωμένο Τάγμα Εφόδου.

Ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος δήλωσε ότι έμαθε τη δολοφονία το άλλο μεσημέρι, ενώ και τον Ρουπακιά έκαναν ότι δεν τον γνώριζαν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης και Λαγός. Υποτίθεται, μάλιστα, ότι η οργάνωση «καταδίκασε» την ενέργεια.

Μόνο που τα στελέχη της ομολογούν κάθε λίγο και λιγάκι ότι θεωρούσαν εχθρό τους τον Φύσσα και προδίδουν το μίσος τους για τη μητέρα και τους φίλους του, αλλά και τα πραγματικά τους αισθήματα για την αποτρόπαια ενέργεια που διέπραξε συντεταγμένα το Τάγμα Εφόδου της Νίκαιας πριν από πέντε χρόνια.

Σε μια από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του που περιλαμβάνονται στη δικογραφία ακούγεται το πρωτοπαλίκαρο και «σωματοφύλακας» του Μιχαλολιάκου Σωτήρης Δεβελέκος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής, να λέει τα ακόλουθα για τον Φύσσα:

«Ο άλλος που πέθανε ήταν σεσημασμένος. Μου το ’χουν πει φίλοι του και φίλες του. Εκείνη τη βραδιά είχε πάθει αμόκ. Ηθελε να κάνει σκηνικά σε χρυσαυγίτες και τέτοια».

Η συνομιλήτριά του επιβεβαιώνει ότι και η μητέρα της βρίζει τον Φύσσα μετά τον θάνατό του: «Η μάνα μου να δεις βρισίδι. Και της λέω, μη βρίζεις άνθρωπο που έχει πεθάνει. Της λέω, ό,τι είναι να γίνει, έγινε».

Ο Δεβελέκος συμφωνεί με την αθλιότητα: «Οχι, καλά έκανε, γιατί ήταν ένα κωλόπαιδο και μισό. Εγώ νεκρούς δε βρίζω και τους σέβομαι, αλλά ήταν κωλόπαιδο. Εχεις δει τα τραγούδια του τι έλεγε; Τραγούδα τα πούστη τώρα από κει που είσαι… Μουνόπανο ήταν».

Ο Δεβελέκος έχει αναγνωριστεί ως επικεφαλής του Τάγματος Εφόδου που επιτέθηκε και τραυμάτισε τη δικηγόρο της πολιτικής αγωγής Ευγενία Κουνιάκη έξω από το Εφετείο στις 1.11.2017, ενώ έχει ταυτοποιηθεί από την αστυνομία, μετά τη δακτυλοσκοπική εξέταση, και για την επίθεση της Χρυσής Αυγής στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο του Πειραιά «Φαβέλα» που κατέληξε στον τραυματισμό της δικηγόρου της οικογένειας Φύσσα Ελευθερίας Τσομπατζόγλου και άλλων τριών ατόμων.

Τη μέρα που άρχισε η δίκη, στις 20.4.2015, ομάδα χρυσαυγιτών επιτέθηκε και τραυμάτισε φίλους του Φύσσα που προσέρχονταν ως μάρτυρες. Αλλά ήδη από το προηγούμενο καλοκαίρι η εφημερίδα της οργάνωσης «Εμπρός» (2.8.2014) έγραφε ότι ο ίδιος ο Φύσσας, «αντιφασίστας του Κερατσισνίου» όπως τον λένε ειρωνικά, υπέγραφε ως «δολοφόνος», παραποιώντας το ψευδώνυμο «Killah P.» του Παύλου, το οποίο βέβαια σήμαινε «δολοφόνος του παρελθόντος» (Kill the Past).

Πάνω, ο Δεβελέκος σε ομιλία του στα γραφεία της Οργάνωσης και κάτω ο Παπαβασιλείου σε φωτογραφία του από την Σήμανση
Πάνω, ο Δεβελέκος σε ομιλία του στα γραφεία της Οργάνωσης και κάτω ο Παπαβασιλείου σε φωτογραφία του από την Σήμανση | 

Οι χυδαίες επιθέσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα γίνονταν και δημόσια. Ο Νίκος Παπαβασιλείου, γνωστός από τη δράση της Χρυσής Αυγής στον Αγιο Παντελεήμονα αλλά και μέλος του Τάγματος Εφόδου της Νίκαιας που δολοφόνησε τον Φύσσα, θα γράψει στη σελίδα του στο facebook«Επειδή βλέπω να ξανάρχεται καινούργια Χρυσαυγιάδα από τα Lidl, όπως πάντα… εγώ ένα έχω να πω… Σκατά και χύσια στον τάφο του Παύλου Φύσσα!!!»

Ο Παπαβασιλείου, ο οποίος έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για τον εμπρησμό του μπαρ «Κουαντρό», επανήλθε στην τρίτη επέτειο της δολοφονίας (18.9.2016) και πάλι στο facebook«Σκατά και χύσια στον τάφο του Παύλου Φύσσα».

Και όταν κάποια φίλη του διαμαρτυρήθηκε, εκείνος επέμενε«Σήμερα κάηκε η Αμφιάλη για έναν “τραγουδιστή” που έβριζε και μισούσε όσους είχαν αντίθετη ιδεολογία από αυτόν».

Αλλά ακόμα και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Χατζησάββας θα γράψει στη δική του σελίδα κάτι παρόμοιο: «Βάλθηκε η Ν.Δ. να μας γαμήσει και κάποιοι ψηφίζουν μέχρι και τώρα Ν.Δ. οπότε συναινούν. Και μη μου συγκρίνεις ξανά οτιδήποτε δικό μας με το πουτανόσπερμα τον Φύσσα» (20.8.2016).

«Πού είναι ο Παύλος…»

Στην επιδρομή χρυσαυγιτών μέσα στο Εφετείο κατά τη διάρκεια της δίκης, στις 14.2.2017, ο Βυζάντιος Παυλίδης, της ομάδας του Λαγού, στράφηκε προς το μέρος της Μάγδας Φύσσα και εκτόξευσε χυδαίες ύβρεις εναντίον της, όπως «Τι θες, μωρή πουτάνα, κι έρχεσαι εδώ συνέχεια (σ.σ. στη δίκη);», ενώ φώναξε «Πού είναι ο Παύλος ο γαμιόλης σου;», προχωρώντας και σε χυδαίες χειρονομίες.

Μετά την αναγνώρισή του ο Παυλίδης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή για λόγω και έργω εξύβριση και προσβολή μνήμης νεκρού στις 20.6.2017.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η Μάγδα Φύσσα στο δικαστήριο, «οι χειρονομίες του ήταν σεξουαλικού περιεχομένου και χυδαίες. Δεν ήταν το προτεταμένο δάχτυλο, ούτε οι βρισιές, αλλά αυτό το χαιρέκακο στο πρόσωπό του. Το ευχαριστιόταν εκείνη την ώρα. Ηταν ευχαριστημένος για το ότι είμαι σε αυτή τη θέση και ο γιος μου είναι εκεί που είναι».

Με όλα αυτά δεδομένα ο Μιχαλολιάκος επιχείρησε να αποσυνδέσει όλες αυτές τις έμμεσες ομολογίες από την ποινική ευθύνη του ίδιου.

Προχώρησε τις παραμονές των εκλογών του 2015 σε μια δήλωση ότι αναλαμβάνει την «πολιτική ευθύνη» για τη δολοφονία.

Τη δήλωση αυτή επιχείρησε να τη σχετικοποιήσει, συγκρίνοντας τη δολοφονία Φύσσα με τις δολοφονίες Λαμπράκη και Τεμπονέρα. Αλλά μ’ αυτό τον τρόπο παραδέχτηκε το ότι επρόκειτο για μια πολιτική δολοφονία και όχι για τυχαίο περιστατικό, για συμπλοκή ή για εκτροπή του… περαστικού Ρουπακιά.

Η εν ψυχρώ δολοφονία στο Κερατσίνι στοιχειώνει τη ναζιστική οργάνωση και τον Αρχηγό της περισσότερο από όλες τις άλλες εγκληματικές ενέργειες που εξετάζει το δικαστήριο.

Πηγή:http://www.efsyn.gr

 

105

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση