Αναβολή για τις 18 Δεκέμβρη της δίκης του αστυνομικού που χτύπησε βάναυσα τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες

Αναβολή για τις 18 Δεκέμβρη της δίκης του αστυνομικού που χτύπησε βάναυσα τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες

Αναβολή για την Τρίτη 18 Δεκέμβρη 2018 πήρε η δίκη του αστυνομικού των ΥΜΕΤ Τσοκαναρίδη, ο οποίος θα δικαζόταν το μεσημέρι για την αναίτια επίθεση και κακοποίηση των αγωνιζόμενων καθαριστριών Ευαγγελίας Αλεξάκη και Βάσως Γκόβα, στην οποία προέβη στις 10 Ιουλίου του 2014. Στο «σκεπτικό» του δικαστηρίου, ήταν έπρεπε να δοθεί η αναβολή, προκειμένου να… συνεκδικαστεί η υπόθεση με τη μήνυση που έχει καταθέσει ο αστυνομικός των ΥΜΕΤ εναντίον των καθαριστριών, τις οποίες κατηγορεί πως τον… κακοποίησαν· κι αυτό, διότι -όπως αποφάνθηκε το δικαστήριο- δεν μπορεί να υπάρχουν δύο διαφορετικές δίκες, όταν έχουν τους ίδιους μάρτυρες και αφορούν στην ίδια υπόθεση.

Από την ωμή βία του αστυνομικού, η Ευαγγελία Αλεξάκη υποχρεώθηκε να υποστεί χειρουργείο ορθοπεδικής αποκατάστασης το 2016 και σήμερα ακόμη βασανίζεται από έντονους πόνους και δυσκολία χρήσης του δεξιού της χεριού. Μάλιστα, είναι εντυπωσιακή η κατηγορία που επινόησε ο άνδρας των ΥΜΕΤ για να κάνει τη σύλληψη ότι η καθαρίστρια Βάσω Γκόβα τον χτύπησε με δεδομένη την απόλυτη ανισορροπία ύψους και μυϊκής δύναμης ανάμεσα τους.

Kαι σήμερα, η όλη παρουσία των αστυνομικών που ήρθαν να συμπαρασταθούν και να υπερασπιστούν τον «αδύναμο» και «αδικημένο» συνάδελφό τους ήταν έντονη. Ωστόσο, δυναμικότερη ήταν η παρουσία των αλληλέγγυων προς τις συναδέλφισσες, αγωνιζόμενες καθαρίστριες. Μεταξύ αυτών και πολλά μέλη του ΜΕΤΑ, όπως οι: Γιώργος Χαρίσης, Γρηγόρης Καλομοίρης, Νίκος Καλόγηρος, Φρόσω Σκλαβάκη, Κατερίνα Γιαννούλια και Κική Κάραλη.

Να σημειωθεί πως το ΜΕΤΑ συμπαρίσταται στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες και ζητεί την τιμωρία του αστυνομικού Τσοκαναρίδη, καθώς και να μπει τέλος στην ποινικοποίηση των αγώνων και της αλληλεγγύης αλλά και σε κάθε δίωξη εργαζομένου που μάχεται για το δικαίωμά του στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, γεγονός που δυστυχώς συνεχίζεται και σήμερα.

Πηγή:http://ergasianet.gr

48

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση