Λευκός άντρας στις ΗΠΑ μπήκε σε κατάστημα και σκότωσε δύο αφροαμερικανούς

Λευκός άντρας στις ΗΠΑ μπήκε σε κατάστημα και σκότωσε δύο αφροαμερικανούς

Σε ένα παντοπωλείο στην ανατολική πλευρά του Louisville, στο Kentucky, ένας 51χρονος λευκός άντρας, ο Γρηγόρης Μπους, μπήκε σε ένα κατάστημα με γεμάτο όπλο, στόχευσε δύο μαύρους πελάτες και τους σκότωσε.

Το πρώτο θύμα ήταν ένας μαύρος παππούς, ο Maurice Stallard, ο οποίος είχε πάει για ψώνια με τον 12χρονο εγγονό του. Ο Μπους πυροβόλησε τον παππού στο πίσω μέρος του κεφαλιού του και συνέχισε να τον πυροβολεί αφού έπεσε στο έδαφος.

Αφού ο Μπους σκότωσε τον Stallard, βγήκε ήρεμα από το κατάστημα και παρακολούθησε έναν άλλο μαύρο πελάτη, αυτή τη φορά μια γυναίκα, την οποία πυροβόλησε και σκότωσε. Μπροστά από το κατάστημα, ένας μάρτυρας επιβεβαίωσε ότι η γυναίκα ήταν η μητέρα του. Όταν ο Ed Harrell, ένας λευκός στο πάρκινγκ, είδε τον Μπους να έρχεται προς αυτόν, έβγαλε το δικό του περίστροφο και φώναξε για να ρωτήσει τι συμβαίνει. Σύμφωνα με τον Harrell, ο Μπους απάντησε: «Μην με πυροβολείτε. Δεν θα σε πυροβολήσω. Οι λευκοί δεν πυροβολούν λευκούς. »

Ενώ οι αξιωματούχοι του Λούισβιλ εξακολουθούν να λένε ότι δεν υπάρχει κίνητρο για τους πυροβολισμούς, μου φαίνεται ότι ο Μπους έκανε τις προθέσεις του αρκετά σαφείς σε αυτόν τον χώρο στάθμευσης. Ήρθε εκεί για να πυροβολήσει μαύρους ανθρώπους.

Ήταν ρατσισμός. Αυτές οι δολοφονίες ήταν εγκλήματα μίσους. Το να λέμε κάτι διαφορετικό δεν είναι μόνο μια προσβολή στα θύματα και τις οικογένειές τους, αλλά σε ολόκληρη τη μαύρη κοινότητα του Λούισβιλ.

Πηγή: https://theintercept.com

201

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση