Και «φουσκωτοί» για την προστασία των συμβολαιογράφων, που εκπλειστηριάζουν τη λαϊκή κατοικία και περιουσία

Και «φουσκωτοί» για την προστασία των συμβολαιογράφων, που εκπλειστηριάζουν τη λαϊκή κατοικία και περιουσία

Αιφνιδιαστική παρέμβαση έγινε χθες το μεσημέρι στο συμβολαιογραφείο της Δέσποινας Σακκά (Σταδίου 39, 5ος όροφος) από την Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών. Η συγκεκριμένη συμβολαιογράφος είχε αναλάβει μεταξύ άλλων και τη διεκπεραίωση 4 πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μικρής αξίας και για χαμηλές οφειλές. Ένα από τα σπίτια αυτά είναι σε υποβαθμισμένο προάστιο της Αττικής και η οφειλή αφορούσε χαμηλόμισθη οικογένεια.

Η παρέμβαση ήταν οργανωμένη, έτσι ώστε η παρουσία των ΜΑΤ αλλά και της αστυνομίας να ήταν προσπελάσιμη. Τα μέλη της Πρωτοβουλίας, αφού παρέκαμψαν τους αστυνομικούς φύλαξης, ανέβηκαν, στον όροφο βρίσκεται το γραφείο που θα γίνονταν οι πλειστηριασμοί. Όπως τους είπε η συμβολαιογράφος, οι πλειστηριασμοί για τους οποίους πήγαν αναστάλθηκαν.

Φεύγοντας, όπως από το κτήριο, όπως καταγγέλλει η Πρωτοβουλία «συναντήσαμε τη διμοιρία αστυνομικής δύναμης που είχε καλεσθεί για να αποτρέψει τη δράση μας… ήταν όμως ήδη αργά… Οι συμβολαιογράφοι έχουν απαιτήσει και τους έχει παρασχεθεί από την κυβέρνηση προστασία «αστακού» έτσι ώστε να κινήματα να μην εισέρχονται καν στα κτήρια όπου βρίσκονται τα γραφεία τους».

Συνάντησαν, όμως και κάτι άλλο και η Ενωτική Πρωτοβουλία το περιγράφει στη σχετική ανακοίνωση – καταγγελία της: «Κατεβαίνοντας, στην είσοδο του κτηρίου μάς περίμενε μια ομάδα 4 «φουσκωτών» που δεν συγχώρεσαν την αυθάδειά μας να μπούμε με το έτσι θέλω και με το νόμο στο κτήριο -όπου στεγάζονται γραφεία δημόσιων λειτουργών όπως είναι τα συμβολαιογραφεία. Οι φουσκωτοί ήταν προκλητικοί χειροδικώντας και βρίζοντάς μας. Να σημειώσουμε ότι όταν μπήκαμε μόνο ένας από αυτούς υπήρχε στην είσοδο, παριστάνοντας τον… θυρωρό. Στη συνέχεια εμφανίστηκαν και οι υπόλοιποι… οι οποίοι -να το σημειώσουμε- δεν ήταν αστυνομικοί».

Πηγή: http://ergasianet.gr

59

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση