Πρωτοφανής συνδικαλιστική δίωξη των αγροτών

Πρωτοφανής συνδικαλιστική δίωξη των αγροτών

Πρωτοφανή συνδικαλιστική δίωξη χαρακτήρισαν οι αγρότες την παραπομπή τους την 1η Μάρτη σε δίκη ως ηθικοί αυτουργοί για την κατάληψη του οδοστρώματος από τα τρακτέρ για τα μπλόκα που στήθηκαν από τη Δευτέρα.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν την Τρίτη το απόγευμα οι αγρότες στο Μπλόκο της Νίκαιας κατήγγειλαν ότι πρόκειται για πολιτική απόφαση της κυβέρνησης που έχει στόχο την τρομοκράτηση των αγροτών και αυτών που είναι ήδη στα μπλόκα, αλλά και όσων ετοιμάζονται να βγουν. Επεσήμαναν ότι πρόκειται για μια πρωτοφανή μεθόδευση καθώς είναι η πρώτη φορά που καλούνται να δικαστούν, χωρίς να απολογηθούν, ηγετικά στελέχη του αγροτικού κινήματος. Υπογράμμισαν ότι αυτό αποτελεί σαφή συνδικαλιστική δίωξη και δείχνει ότι ο αντιδημοκρατικός, αυταρχικός κατήφορος αυτής την κυβέρνησης δεν έχει τέλος.

Τόνισαν ότι το οργανωμένο αγροτικό κίνημα και οι αγρότες δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούν. Θα συνεχίσουν ακόμη πιο δυνατά, μαζικά και οργανωμένα τον αγώνα ασκώντας ακόμα πιο ισχυρή, αγωνιστική πίεση στην κυβέρνηση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. (δείτε πάνω βίντεο).

Μια μόλις μέρα από το στήσιμο αγροτικών μπλόκων στη Νίκαια, η Αστυνομία έστειλε χαρτί με το οποίο παραπέμπονται άμεσα σε δίκη ως ηθικοί αυτουργοί για την κατάληψη του οδοστρώματος από τα τρακτέρ ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, οι Κώστας Τζέλλας και Γιάννης Τσιούτρας, μέλη της Διοίκησης Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, ο Αχιλλέας Λιάτος, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Άνοιξη», ο Στέλιος Τσικριτσής, μέλος του ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγους Τυρνάβου, ο Αλέκος Λαχανάς, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας κ.ά.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων σημειώνει: «Η ευθύνη για την συγκεκριμένη, απαράδεκτη και προκλητική δικαστική δίωξη ανήκει στην κυβέρνηση, η οποία, μέσω της ποινικοποίησης του αγώνα μας, επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους αγρότες που συμμετέχουμε, ήδη, στα μπλόκα, αλλά και εκείνους τους συναδέλφους που ετοιμάζονται να συμμετάσχουν τις επόμενες μέρες. Αποδεικνύεται, για μια ακόμα φορά, ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να συνεχίσει ανεμπόδιστα την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτική της, δεν διστάζει να διολισθαίνει γρήγορα και επικίνδυνα στον κατήφορο του αυταρχισμού και της αντιδημοκρατικότητας.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι μάταια κοπιάζει να μας τρομοκρατήσει. Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, η αγροτιά που μάχεται στα μπλόκα για την επιβίωσή της, δεν πρόκειται να φοβηθεί και να κάνει πίσω. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα, ακόμα πιο μαζικά, δυνατά κι αποφασιστικά. Η απάντησή μας στον αυταρχισμό, στην τρομοκρατία και στην αντιδημοκρατικότητα της κυβέρνησης θα δοθεί με την ενίσχυση των υπαρχόντων και το στήσιμο νέων μπλόκων απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας».

Συνεχώς ενισχύεται το μπλόκο της Νίκαιας

Την ώρα, που η κυβέρνηση επιχειρεί να ποινικοποιήσει τον δίκαιο αγώνα των αγροτών, το πανθεσσαλικό μπλόκο στη Νίκαια συνεχώς ενισχύεται, καθώς αποτελεί σημείο αναφοράς στην πάλη της μικρομεσαίας αγροτιάς σε πανελλαδικό επίπεδο.

Σε σύσκεψη που έγινε την Τρίτη το μεσημέρι, έγινε πρόταση να γίνει πορεία των αγροτών του μπλόκου με τα τρακτέρ τους την Παρασκευή στην πόλη της Λάρισας. Επίσης, το Σάββατο στη 1 μ.μ. να γίνει στο μπλόκο σύσκεψη μαζικών φορέων από όλη τη Θεσσαλία και το μπλόκο της Νίκαιας να προτείνει, στο τέλος της βδομάδας αφού ολοκληρωθεί το στήσιμο των μπλόκων, να γίνει πανελλαδική σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στη Νίκαια.

Πηγή: 902.gr

 

54

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση