Τρεις αλληλέγγυες κατηγορούμενες στην Ισπανία για «χρηματοδότηση της τρομοκρατίας» εξαιτίας συγκέντρωσης χρημάτων για την Παλαιστίνη

Τρεις αλληλέγγυες κατηγορούμενες στην Ισπανία για «χρηματοδότηση της τρομοκρατίας» εξαιτίας συγκέντρωσης χρημάτων για την Παλαιστίνη

Η εκπρόσωπος της οργάνωσης Red Roja (Κόκκινο Δίκτυο) και πρώην βουλεύτρια Ángeles “Nines” Maestro, και δύο συντρόφισσές της (María και Beatriz), κατηγορούνται από τις δικαστικές αρχές για «χρηματοδότηση της τρομοκρατίας».

Η οργάνωση Red Roja στα μέσα του 2014 και στα τέλη του 2015 οργάνωσε συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας για να σταλεί στην Παλαιστίνη. Η Ángeles “Nines” Maestro ήταν η κάτοχος του τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο ήταν συνδικαιούχες και οι δύο συντρόφισσές της. Και στις δύο περιπτώσεις η συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας συνέβη κατά τη διάρκεια ισραηλινών επιθέσεων που είχαν ως αποτέλεσμα (ιδιαίτερα το 2014 στη Λωρίδα της Γάζας) εκατοντάδες ή και χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες και τη μαζική καταστροφή σπιτιών και κτιρίων.

Οι οικονομικές συνεισφορές, προοριζόμενες για ανθρωπιστική βοήθεια μαζεύτηκαν και δόθηκαν σε αυτούς που η οργάνωση θεώρησε νόμιμους εκπροσώπους του παλαιστινιακού λαού. Στην πρώτη περίπτωση δόθηκαν στη Λέιλα Χάλεντ, η οποία εκείνη την εποχή πραγματοποιούσε περιοδεία στην Ισπανία για την παρουσίαση βιογραφίας της, όπου έγινε δεκτή ακόμα και από θεσμικούς εκπροσώπους, και στην δεύτερη περίπτωση στην Παλαιστινιακή Εθνική Αρχή.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή της η Ángeles “Nines” Maestro, γνώριζαν ότι η Λέιλα Χάλεντ είναι μια ηρωίδα του παλαιστινιακού λαού, μέλος του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), αλλά και της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) που είναι η κοινή οργάνωση του παλαιστινιακού λαού.

Το ζήτημα είναι ότι το PFLP περιλαμβάνεται στη λίστα της Ε.Ε. με τις «τρομοκρατικές» οργανώσεις, κάτι που, όπως δηλώνουν, δεν γνώριζαν δεδομένου ότι εκπρόσωποί του δρουν δημόσια, συμμετέχουν σε δημόσιες εκδηλώσεις εκπροσωπώντας την οργάνωσή τους, κινούνται ελεύθερα κλπ.

Στην δικαστική διαμάχη συμμετέχουν δύο φιλο-ισραηλινές οργανώσεις, η οργάνωση Lawfare project Spain (μέρος διεθνούς δικτύου που έχει επιδοθεί σε βιομηχανία μηνύσεων υπέρ του Ισραήλ την τελευταία δεκαετία, ιδιαίτερα κατά του κινήματος BDS, και έχει μηνύσει το 2017 και την ίδια τη Λέιλα Χάλεντ) και ο εβραϊκός πολιτιστικός σύλλογος της Ίμπιζα.

Οι τρεις κατηγορούμενες έχουν κληθεί να καταθέσουν στις 5 Φεβρουαρίου.

Οικονομική ενίσχυση συγκεντρώνεται στο λογαριασμό

ES23 1491 0001 2130 00073309

Δικαιούχος: Ángeles Maestro Martín

 

Βασικές πηγές: Red RojaIzquierda Diario μέσω https://dejavugr.wordpress.com

108

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση