Πώς μέσα από μία αφίσα της Αντιφασιστικής Δράσης Ρεθύμνου συναντήθηκαν ο Γιάννης Μπεχράκης και ο Βαρδής Τσουρής

Πώς μέσα από μία αφίσα της Αντιφασιστικής Δράσης Ρεθύμνου συναντήθηκαν ο Γιάννης Μπεχράκης και ο Βαρδής Τσουρής

Με κείμενό της η Αντιφασιστική Δράση Ρεθύμνου γράφει για την ιστορία μίας αφίσας όπου με τον τρόπο της έσμιξε τον φωτορεπόρτερ Γιάννη Μπεχράκη και τον Χανιώτη αναρχικό Βαρδή Τσουρή, που και οι δύο έφυγαν νωρίς από τη ζωή.

Αναφέρεται στο κείμενο:

”Έχουν γραφτεί και ειπωθεί αρκετά για τον άνθρωπο και φωτορεπόρτερ Γιάννη Μπεχράκη όπου πριν λίγες μέρες έφυγε από τη ζωή. Σαν ομάδα «συναντηθήκαμε» μαζί του πριν από 3 χρόνια πάνω στην αναζήτηση μιας εικόνας. Θέλαμε να συνοδεύσει ένα ριζίτικο τραγούδι με αναφορά στους ξενιτεμένους ανθρώπους συνθέτοντας μια αφίσα.

Τα λόγια του τραγουδιού μας είχαν αγγίξει πολύ και ζητούσαμε να πλαισιωθεί από μια αντίστοιχης δύναμης εικόνα. Αφού εμφανίστηκε δουλεμένη η αφίσα με τη γνωστή πλέον φωτογραφία του Γιάννη Μπεχράκη δεν ψάξαμε άλλο.

Το τραγούδι το είχε μοιραστεί μαζί μας ο σύντροφος Βαρδής Τσουρής σ’ ένα περίπατο στην ιστορία στους πρόποδες του Ψηλορείτη.

Οι δύο αυτοί άνθρωποι μας άφησαν νωρίς για να κάνουν παρέα με χιλιάδες ξενιτεμένους που άφησαν τη τελευταία τους πνοή στο δρόμο για ένα καλύτερο αύριο, με λιγότερο θάνατο.

Η δύναμη της αφίσας βρίσκεται στη ζωή. Στα βαθιά λόγια της λαϊκής μας παράδοσης και στο παιδί που με τη φροντίδα του γονιού του τα κατάφερε.

Δύναμη στους ανθρώπους του Γιάννη Μπεχράκη και των ξενιτεμένων που δεν τα καταφέρνουν. Δύναμη σε όλες και όλους μας.”

Δείτε την αφίσα:

Πηγή:http://agonaskritis.gr

539

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση