Κυκλοφορεί το τεύχος 27 του περιοδικού «Απελάστε το Ρατσισμό»

Κυκλοφορεί το τεύχος 27 του περιοδικού «Απελάστε το Ρατσισμό»

Το παρόν τεύχος του περιοδικού «Απελάστε το Ρατσισµό» εκδίδεται λίγες µέρες µετά το θάνατο του φωτορεπόρτερ Γιάννη Μπεχράκη, το έργο του οποίου αποκάλυψε την αγριότητα των πολέµων και των προσφυγικών κρίσεων που δηµιούργησαν. Την ίδια στιγµή που η κατάσταση των προσφύγων που ζουν σε κέντρα υποδοχής και κράτησης στα νησιά και στην ενδοχώρα χειροτερεύει ολοένα και περισσότερο, προστίθεται ο νέος σχεδιασµός του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, για την αποµάκρυνση από τις δοµές φιλοξενίας και τη διακοπή από το πρόγραµµα οικονοµικής βοήθειας, όσοι αναγνωρισµένοι πρόσφυγες συµπληρώνουν έξι µήνες από τη στιγµή της αναγνώρισής τους.

Ενόψει ευρωεκλογών και µε πρόσχηµα το «ανάχωµα» στην ακροδεξιά άνοδο και το φιλελευθερισµό, επιχειρείται µια νέα συµµαχία της Αριστεράς µε την Κεντρο-αριστερά και την Σοσιαλδηµοκρατία, στην Ελλάδα (όσο και στην Ευρώπη), προκειµένου να εξυπηρετήσουν το σύστηµα και να συνεχίσουν  τις ίδιες πολιτικές λιτότητας, δίνοντας προεκλογικά «δώρα» ανακούφισης (µικρή αύξηση κατώτατου µισθού, επίδοµα φτώχειας κ.λπ.) και αφήνοντας χώρο στην ακροδεξιά να δράσει και να εκµεταλλευτεί την λαϊκή οργή.

Από τον δύσκολο αγώνα του κινήµατος των Κίτρινων Γιλέκων  και την προσπάθεια απαξίωσης του καταπιάνεται το παρόν περιοδικό,  την ηγεµονία της λαϊκίστικής δεξιάς σε Ιταλία και Ευρώπη, µέχρι τη διείσδυση της δύσης και τα πραξικοπήµατα στην Λατινική Αµερική.  Με το Μακεδονικό και την «παραχάραξη», από τα δεξιά, της ιστορίας του µέχρι τις συνέπειες για τον γειτονικό λαό της Συµφωνίας «Τσίπρα-Ζάεφ».

Συνεχίζουµε την προσπάθεια µας για την ανάδειξη της σεξιστικής βίας στον δηµόσιο λόγο, την έµφυλη βία και τις γυναικοκτοτονίες ως την πιο ακραία µορφή βίας  και αγωνιζόµαστε για την ελεύθερη επιλογή έκφρασης όλων των ανθρώπων. Μαζί µε τις συνεντεύξεις και τα άρθρα επικαιρότητας προσδοκούµε και πάλι το παρόν τεύχος ν’ αποτελέσει ένα χρήσιµο εργαλείο επιχειρηµατολογίας απέναντι στο ρατσισµό, τον εθνικισµό και την ακροδεξιά ρητορεία.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Μέτωπο ενάντια στην ακροδεξιά και το νεοφιλελευθερισµό: από ποιους και πώς; του Θανάση Κούρκουλα

Η δίκη της Χρυσής Αυγής Συνέντευξη του Κώστα Παπαδάκη στην Αναστασία Πούτου

Ένα σχόλιο πάνω στη σεξιστική βία στον δηµόσιο λόγο της Κικής Σταµατόγιαννη

Φεµινισµός είναι η ριζοσπαστική αντίληψη ότι οι γυναίκες είναι άνθρωποι της Αναστασίας Πούτου

«Η οργή µας θα νικήσει γιατί είναι δίκαιη» της Νικολέτας Γεροντάκη

∆ελτίον Ταυτότητος της Στέλλας Λάνη

H ιστορία του Μακεδονικού: 150 χρόνια αίµατος, αφοµοίωσης και καταπίεσης του µακεδονικού λαού του Αλέξη Λιοσάτου

Συµφωνία Τσίπρα – Ζάεφ: η ελληνική ιµπεριαλιστική επιβολή και η ακροδεξιά εικονική πραγµατικότητα του Αλέξη Λιοσάτου

Η µάχη των Κίτρινων Γιλέκων του Χάρη Παπαδόπουλου

∆ικαιώµατα όχι αστυνοµία του Claudio Feliziani

Στην αιώνια δίνη του αποικιοκρατισµού η Λατινική Αµερική του Αντρέα Βελισσάριου

Το προσφυγικό camp δεν έχει happy end Συνέντευξη του Μάριου Λώλου στη Φιλάνθη Μιχαλάκα

Η κοινωνική ένταξη και η εκπαίδευση των προσφύγων της Έλενας Παπαγεωργίου

Ηµερολόγιο Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών του Τάσου Νικολόπουλου

Τίποτα δεν πάει χαµένο… Συνέντευξη του WD στο Μάριο Αυγουστάτο

«Αποστολή µου είναι να διασφαλίσω ότι κανένας δεν θα µπορεί να πει πως δεν γνώριζε» µίνι αφιέρωµα στο φωτορεπόρτερ Γιάννη Μπεχράκη

∆ιεθνής κινητοποίηση 16 Μάρτη

191

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση