60.000 αστυνομικοί στη Γαλλία για τα «κίτρινα γιλέκα»

60.000 αστυνομικοί στη Γαλλία για τα «κίτρινα γιλέκα»

Τεράστιος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων θα περιφρουρήσει τις διαδηλώσεις των «Κίτρινων Γιλέκων» σε όλη τη Γαλλία, με αφορμή το κάλεσμα συγκέντρωσης στη Νοτρ Νταμ, μετά την πυρκαγιά της Δευτέρας.

Οι 60.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα είναι στους δρόμους της Γαλλίας, για να διαφυλάξουν τους Γάλλους από τους «ταραξίες» που θα είναι στις διαδηλώσεις, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ .

Στην πρωτεύουσα, οι διαδηλώσεις έχουν απαγορευθεί σε δύο περιοχές: στα Ηλύσια Πεδία, όπως εδώ και πολλά σαββατοκύριακα, αλλά και στην Παναγία των Παρισίων, καθώς η αστυνομία εδώ και μέρες έχει ζητήσει να μην πλησιάσουν οι διαδηλωτές στην περιοχή αυτή.

«Να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των Γάλλων»

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε σε συνέντευξη τύπου πως ο στρατός από χωροφύλακες και αστυνομικούς που θα υπάρχουν στη Γαλλία έχει στόχο «να διασφαλίσει την ασφάλεια των Γάλλων και να εγγυηθεί την ελευθερία να διαδηλώνουν οι πολίτες χωρίς κίνδυνο».

Ακόμη, τόνισε πως οι «ταραξίες έδωσαν εκ νέου ραντεβού σε ορισμένες πόλεις της Γαλλίας», με στόχο «να αναπαραγάγουν τη 16η Μαρτίου», ημέρα όπου σημειώθηκαν πολλά επεισόδια μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας. Μία εβδομάδα αργότερα, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, είχε «κατεβάσει» στους δρόμους της Γαλλίας, όχι μόνο την αστυνομία, αλλά και στρατιώτες!

Δεν σταματάνε τα «γιλέκα»

Τα «κίτρινα γιλέκα» διαδηλώνουν κάθε Σάββατο από τις 17 Νοεμβρίου εναντίον της λιτότητας που επιβάλλει η κυβέρνηση Μακρόν, όπως ισχυρίζονται. Παρά το γεγονός ότι η συμμετοχή στις διαδηλώσεις έχει μειωθεί το τελευταίο διάστημα, το κίνημα των «γιλέκων» δεν «σβήνει» πλήρως, ενώ πολλές φορές σημειώνονται εντάσεις με την αστυνομία.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Μακρόν έχει ξεκινήσει «Εθνικό Διάλογο» για να ικανοποιήσει τα αιτήματα των διαδηλωτών, ο οποίος δεν έπειθε τα «γιλέκα», τα οποία δεν σταματούσαν τις διαδηλώσεις. Τυπικά, θα εξέδιδε διάγγελμα την Τετάρτη, όπου θα ανακοίνωνε τα μέτρα που αποφασίστηκαν μετά από 3 μήνες διαλόγου, ωστόσο η πυρκαγιά της Νοτρ Νταμ ανέβαλλε αυτά τα σχέδια. Το μέγαρο των Ηλυσίων ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Μακρόν θα ανακοινώσει, τελικά, τα μέτρα, σε συνέντευξη τύπου στις 25 Απριλίου, στις 6 μ.μ. (ώρα Γαλλίας).

Πηγή: https://www.efsyn.gr

13

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση