Αθωώθηκαν στο Δικαστήριο αλλά εξακολουθεί να κρατούνται στο αλλοδαπών δύο από τους εννέα Τούρκους αγωνιστές. Προσπαθούν να τους απελάσουν στην Τουρκία.

Αθωώθηκαν στο Δικαστήριο αλλά εξακολουθεί να κρατούνται στο αλλοδαπών δύο από τους εννέα Τούρκους αγωνιστές. Προσπαθούν να τους απελάσουν στην Τουρκία.

Την 28η Νοεμβρίου του 2017 κατόπιν πίεσης από το φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας συλλαμβάνονται με ψεύτικες δημοσιεύσεις, ότι δήθεν ετοιμαζόταν δολοφονική επίθεση στον Tayyip Erdoğan. Η δική ξεκίνησε το 4 Φλεβάρη του 2019 και ολοκληρώθηκε το 15 Μαΐου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης, αποδείχθηκε οτι όλες οι κατηγορίες των αστυνομικών και της εισαγγελέως ήταν αβάσιμες. Όλοι οι κατηγορούμενοι (9 κατηγορούμενοι) αθωώθηκαν απο την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, οι τρεις αθωώθηκαν απο όλες τις κατηγορίες και οι 6 καταδικάστηκαν με ελαφρές ποινές φυλάκισης με αναστολή.

Την άλλη μέρα λάβανε το αποφυλακιστήριο αλλά δεν αφέθηκαν ελεύθεροι. Παραπέμφθηκαν στο αλλοδαπών.

Την 17η Μαΐου το βραδύ στις 3.μ.μ οι 5 αφέθηκαν ελεύθεροι και οι 4 κρατήθηκαν στο αλλοδαπών. Την άλλη μέρα αφέθηκαν και οι άλλοι 2 σύντροφοι. Αλλά Ο Ολλανδός υπήκοος ο ANIL SAYAR και ο αναγνωρισμένος πολίτικος πρόσφυγας της Γαλλίας ο MEMET DOĞAN χωρίς δικαιολογητικά συνεχίζουν να κρατούνται στο αλλοδαπών. Δεν τους ενημέρωσαν για τους λογούς κράτησης και για ποιους λογούς δεν αφέθηκαν ελεύθεροι.

Τελευταία την 20η Μαΐου προσπάθησαν να κάνουν τον MEMET DOĞAN να υπογράψει ένα έγγραφο για την απέλαση του στην Τουρκία αλλά ο ίδιος αρνήθηκε να την υπογράψει. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τι στοχεύει; Η προσπάθεια της απέλασης των αγωνιστών στην Τουρκία σημαίνει συνεργασία με το φασισμό. Αυτή η συνεργασία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με τίποτα. Πρέπει άμεσα να σταματήσουν αυτήν την πολιτική. Οι αγωνιστές που έχουν αθωωθεί για ποιους λόγους συνεχίζουν να μένουν στα κρατητήρια ;

Άμεσα να δοθεί τέλος σε αυτήν την αυθαιρεσία. Θα αφεθούν άμεσα οι φίλοι και σύντροφοι μας.

ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ MEMET DOĞAN ΚΑΙ ANIL SAYAR

ΚΑΛΟΥΜΕ σε διαμαρτυρία ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21 Μαΐου στις 1 μ.μ. Μπροστά από το ΣΥΡΙΖΑ (Πλατεία Κουμουνδούρου)

Επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

.

55

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση