Πέθανε και 6ο παιδί που κρατούνταν στα σύνορα των ΗΠΑ

Πέθανε και 6ο παιδί που κρατούνταν στα σύνορα των ΗΠΑ

Ακόμη ένα παιδί απ’ το καραβάνι μεταναστών προς τις ΗΠΑ πέθανε πέρυσι, ενώ τελούσε υπό κράτηση από τις αμερικανικές μεθοριακές αρχές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, το 10χρονο κορίτσι από το Ελ Σαλβαδόρ πέθανε τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά μέχρι τώρα δεν είχε γίνει γνωστό.

Ο θάνατος της μικρής ανεβάζει σε έξι τα παιδιά-μετανάστες που έχει γίνει γνωστό ότι έχουν χάσει τη ζωή τους μετά τη σύλληψή τους από τις μεθοριακές αρχές των ΗΠΑ σε περίοδο οκτώ μηνών.

Η 10χρονη είχε ιστορικό εκ γενετής καρδιακής ανεπάρκειας και πέθανε σε νοσοκομείο στη Νεμπράσκα, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Μαρκ Βέμπερ δήλωσε ότι το κοριτσάκι τέθηκε στις 4 Μαρτίου του 2018 υπό την φροντίδα Γραφείου Επανεγκατάστασης Προσφύγων (HHS) στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, ενώ η κατάσταση της υγείας της ήταν «εύθραυστη». Το HHS παρέχει φροντίδα στους ανήλικους ασυνόδευτους μετανάστες.

Έπειτα από μια αδιευκρίνιστη χειρουργική επέμβαση, εξαιτίας επιπλοκών που είχε, η μικρή έπεσε σε κώμα, πρόσθεσε. Τον Μάιο πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και μεταφέρθηκε σε μονάδα νοσηλείας στο Φοίνιξ της Αριζόνα για παρηγορητική φροντίδα, συνέχισε. Στις 26 Σεπτεμβρίου μεταφέρθηκε σε άλλη μονάδα νοσηλείας στην Όμαχα της Νεμπράσκα, για να βρίσκεται «πιο κοντά στην οικογένειά της», και τρεις μέρες αργότερα πέθανε λόγω «πυρετού και αναπνευστικής δυσχέρειας».

Οι αμερικανικές αρχές δεν υποχρεούνται να ανακοινώνουν τους θανάτους αυτούς.

Οι Δημοκρατικοί αξίωσαν τη διεξαγωγή έρευνας για τον θάνατο της 10χρονης, ενώ ο Δημοκρατικός βουλευτής του Τέξας Χοακίν Κάστρο κατηγόρησε την κυβέρνηση για απόκρυψη του θανάτου της.

«Είναι εξοργιστικό ότι άλλο ένα παιδί πέθανε υπό κράτηση των αρχών και ότι η κυβέρνηση Τραμπ δεν το είπε σε κανέναν», δήλωσε ο Κάστρο, ο οποίος προχθές Τρίτη είχε καταγγείλει μια «επιδημία θανάτων» στην αμερικανική μεθόριο.

Περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού από τον Ιανουάριο ως τον Απρίλιο, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, ενώ κάθε μήνα αυξάνεται ο αριθμός τους.

 

22

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση