Τρίτη γυναικοκτονία μέσα σε δέκα ημέρες

Τρίτη γυναικοκτονία μέσα σε δέκα ημέρες

Τρίτη γυναικοκτονία μέσα σε δέκα ημέρες. Ο ίδιος δράστης. Ο άντρας που του ζητήθηκε διαζύγιο. Ο άντρας που έχασε αυτό που θεωρούσε ότι του ανήκει. Το ίδιο θύμα. Η γυναίκα. Όχι του. Όχι η γυναίκα Του. Η γυναίκα. Εγώ. Εσύ. Εμείς. Εμάς σκοτώνουν κάθε πρωί, κάθε πρωί που ξυπνάμε άλλη μια μέρα στην πατριαρχία, η οποία μας στερεί το δικαίωμα στη ζωή.
Η Ερατώ, 24 χρονών, που εκτελέστηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της, είναι η ένατη γυναίκα που πέφτει νεκρή από τα χέρια του άντρα/συντρόφου/πατέρα της μέσα στο 2019. Είναι η ένατη γυναίκα που ο δολοφόνος της ήταν καλό παιδί, από καλή οικογένεια, οι γείτονες έπαθαν σοκ, τα μέσα ενημέρωσης μιλούν για τραγωδία οικογενειακή, κάνεις δεν ξέρει το γιατί, οι μπάτσοι και οι δικαστές δεν πρόλαβαν να πουν δεν μπορεί κάτι θα έκανε κι αυτή,
Ναι, ήταν γυναίκα που αρνήθηκε να γίνει ΤOY.
Δεν απαιτούμε απλώς αναγνώριση της γυναικοκτονίας. Είμαστε πέρα από αυτό. Έχουμε βγει στους δρόμους και φωνάζουμε: Δεν είμαστε όλες εδώ – Λείπουν οι δολοφονημένες.
Τσακίζουμε μαζί την πατριαρχία!
Μας θέλουμε ζωντανές!

Το αίμα των δολοφονημένων αδερφών μας στα χέρια των «καλών παιδιών», της γειτονιάς που είναι έτοιμη να ορκιστεί στο όνομα των «καλών οικογενειών», των δημοσιογράφων που πάνω από τα φέρετρα ξεπλένουν τα «καλά παιδιά», στα χέρια των μπάτσων, των δικαστών και του κράτους.

#ΔενΞεχνάμεΔεΣυγχωρούμε #ΟύτεΜιαΤρίχαΑπόΤαΜαλλιάΜας
#ΕννιάΓυναίκεςΔολοφονημένες #ΚαμίαΑνοχή
#ΗΠατριαρχίαΓυναικοντονεί
#ΟργάνωσηΑντίστασηΦεμινισμόςΠαντού

(το έργο που συνοδεύει την ανάρτηση είναι της Τ. από την Καμία Ανοχή)

@ Καμία Ανοχή

451

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση