Οι Δανοί προσέρχονται στις κάλπες στις 5 Ιουνίου και όλα δείχνουν ότι εκλέγεται ένας ακροδεξιός με ποινικό μητρώο που θέλει να εξαφανίσει τους μουσουλμάνους από τη γη.

Οι Δανοί προσέρχονται στις κάλπες στις 5 Ιουνίου και όλα δείχνουν ότι εκλέγεται ένας ακροδεξιός με ποινικό μητρώο που θέλει να εξαφανίσει τους μουσουλμάνους από τη γη.

Ο επικεφαλής ρατσιστικού κόμματος της άκρας δεξιάς στη Δανίας, ο οποίος έχει μάλιστα και ποινικό μητρώο, αναμένεται να είναι ένα από τα νέα μέλη του Κοινοβουλίου της χώρας του.

Ελάχιστοι γνώριζαν τον Ράσμους Παλούνταν όταν το 2017 ίδρυσε το κόμμα του Stram Kurs, το οποίο μεταφράζεται ως «Σκληρή Γραμμή».

Λίγες ημέρες πριν από τη διενέργεια των εκλογών στη Δανία, στις 5 Ιουνίου, το κόμμα του συγκεντρώνει ποσοστό 2,3% και όλα δείχνουν ότι θα κερδίσει μια έδρα στη νέα Βουλή.

Ο Παλούνταν είναι 37 ετών. Βασικός πυλώνας του κυβερνητικού προγράμματος είναι η απέλαση όλων των μουσουλμάνων από τη Δανία και η απαγόρευση του Ισλάμ. Έγινε γνωστός ως ο άνθρωπος που πέταξε στην πυρά το Κοράνι και μάλιστα σε δημόσιο χώρο.

 Όταν το κόμμα του έκανε διαδήλωση στο πόλη Νοερέμπρο ξέσπασαν βίαιες ταραχές. Πρόκειται για περιοχή της Κοπεγχάγης με μεγάλο πληθυσμό μεταναστών, κυρίως μουσουλμάνων.

Τον Απρίλιο δικαστήριο της Δανίας έκρινε τον 37χρονο δικηγόρο στο επάγγελμα ένοχο για υποκίνηση ρατσιστικών επιθέσεων και λόγου. Είχε δηλώσει δημοσίως ότι οι Αφρικανοί είναι λιγότερο ευφυείς από τους Ευρωπαίους.

Τον Δεκέμβριο πέρσι δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο, στο οποίο ο Δανός έλεγε: «Ο εχθρός είναι το Ισλάμ και οι μουσουλμάνοι. Το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να μας συμβεί είναι να φύγει κάθε μουσουλμάνος από αυτή τη γη. Τότε θα έχουμε εκπληρώσει τον στόχο μας».

Ο Παλούνταν έχει κατηγορηθεί για ναζισμό, αλλά ο ίδιος αρνείται ότι έχει κάποια σχέση με τα νεοναζιστικά κινήματα. Δηλώνει ότι το κόμμα του είναι το μόνο εθνικιστικό της Δανίας.

Πηγή:https://www.athensvoice.gr

63

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση