Θαύμα! Ο ρατσιστής οδηγός του ΟΑΣΘ… είναι και χρυσαυγίτης

Θαύμα! Ο ρατσιστής οδηγός του ΟΑΣΘ… είναι και χρυσαυγίτης

Καταδικάστηκε για ρατσιστική συμπεριφορά, αλλά αρνιόταν ότι είναι χρυσαυγίτης, ενώ τα φασιστικά τατουάζ ήταν… αρχαιοελληνικά σύμβολα. Μόνο που τώρα ο οδηγός του ΟΑΣΘ, Παύλος Καραπαναγιωτίδης, έχει ανακοινωθεί ότι είναι επίσημα υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, ενώ υπήρξε και υποψήφιος της οργάνωσης στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές.

Ο Καραπαναγιωτίδης είχε καταδικαστεί τον Οκτώβριο του 2015 σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 8 μήνες φυλακή με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για διακριτική μεταχείριση επιβατών, λόγω της φυλετικής τους καταγωγής.

Η υπόθεση έχει να κάνει με περιστατικό σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ το 2013, όταν, όπως είπε γυναίκα μάρτυρας κατηγορίας που επέβαινε στο λεωφορείο, ο Καραπαναγιωτίδης είχε σταματήσει το λεωφορείο του ΟΑΣΘ που οδηγούσε και, απευθυνόμενος σε δύο Αφρικανούς που μόλις είχαν επιβιβαστεί, τους είπε «εσείς οι δύο κάτω».

Ενας εκ των δύο ρώτησε «γιατί;», για να εισπράξει την απάντηση «εγώ είμαι ο οδηγός και το αφεντικό εδώ μέσα και έχω το δικαίωμα να σας κάνω έλεγχο και να σας κατεβάσω κάτω γιατί δεν έχετε εισιτήρια».

Ματαίως οι δύο Αφρικανοί προσπαθούσαν να εξηγήσουν ότι μόλις είχαν ανεβεί και δεν είχαν προλάβει να βγάλουν εισιτήριο.

Στη συνέχεια και απαντώντας σε διαμαρτυρίες επιβατών, ξανασταμάτησε το όχημα και επιδεικνύοντας αγκυλωτό σταυρό είχε πει ότι είναι χρυσαυγίτης, γεγονός που αρνήθηκε στο δικαστήριο, ενώ για τα ανάλογα τατουάζ του παρέπεμπε σε σύμβολα της αρχαίας Ελλάδας.

Την υπόθεση είχαν αποκαλύψει δικηγόροι της οργάνωσης NAZI FREE THESSALONIKI ASSEMBLY (NAFTHA) που είχαν συντάξει αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη για ρατσιστική συμπεριφορά του οδηγού. Τότε είχε παρέμβει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, διατάσσοντας προκαταρκτική έρευνα, που κατέληξε στην παραπομπή του οδηγού σε δίκη και στην καταδίκη του.

Πηγή: https://www.efsyn.gr

362

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση