Ανακοίνωση της ΚΑΡ: Στις 7 Ιούλη καταψηφίζουμε τη μνημονιακή λιτότητα, το ρατσισμό και τους φασίστες

Ανακοίνωση της ΚΑΡ: Στις 7 Ιούλη καταψηφίζουμε τη μνημονιακή λιτότητα, το ρατσισμό και τους φασίστες

Στις 7 Ιούλη μαυρίζουμε τα μνημόνια, τον εθνικισμό, το ρατσισμό και τους φασίστες

Στις 8 Ιούλη ο αγώνας συνεχίζεται, για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας ανήκουν

Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές της 7 Ιούλη, η πολιτική αντιπαράθεση επικεντρώνεται στις χειρότερες μέρες που μπορεί να ξημερώσουν μετά από την επερχόμενη επάνοδο της δεξιάς στην κυβέρνηση. Όχι όμως τόσο στις καλύτερες μέρες που μπορεί να εξασφαλίσει μια εναλλακτική κυβερνητική πρόταση. Είναι λογικό. Η μνημονιακή πολιτική της περιόδου 2015-19 δεν έπεισε τους ανθρώπους που άλλοτε ψήφιζαν “ΟΧΙ” στα μνημόνια σε ποσοστό 62% πως τώρα αξίζει τον κόπο να ψηφίσουν ΝΑΙ στα πλεονάσματα της φτώχειας υπό κεντροαριστερή διαχείριση. Η σύμπραξη με τους ιμπεριαλιστές “συμμάχους” για την υπεράσπιση των “εθνικών δικαίων” στα βαλκάνια και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο δεν κατατρόπωσε την έξαλλη εθνικιστική γραμμή των Μακεδονομάχων και των Τουρκοφάγων. Αντίστοιχα η “αλληλεγγύη” των κλειστών συνόρων, της Μόριας, και των επαναπροωθήσεων στον Έβρο δεν έπεισε πως υπάρχει εναλλακτική φιλο-προσφυγική πολιτική απέναντι στον ωμό ρατσισμό του “να τους κάνουμε το βίο αβίωτο” της δεξιάς και της ακροδεξιάς. Και η – μετά θάνατον – αλληλεγγύη στον Ζακ/Zackie και στα θύματα των γυναικοκτονιών δεν εξασφάλισε ανθρωπινότερο κοινωνικό έδαφος στα θύματα του σεξισμού και της ομοφοβίας.

Παρ’ όλα αυτά αγώνες δόθηκαν και θα συνεχίσουν να δίνονται. Eνάντια στη φτώχεια, τον πόλεμο, τον εθνικισμό, το ρατσισμό, τον σεξισμό και το φασισμό. Πριν, κατά τη διάρκεια και κυρίως μετά τις εκλογές της 7 Ιούλη. Ο κόσμος της αλληλεγγύης και της αντίστασης υπάρχει και εμφανίζεται στα κινηματικά και στα αντιρατσιστικά φεστιβάλ, στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις, στις  απεργίες σε εργοστάσια και εργασιακούς κλάδους, στις αντισεξιστικές κινητοποιήσεις, στα pride. Είναι ο λαός της κοινωνικής και πολιτικής ανυπακοής που – ανεξάρτητα με το αν και τι θα ψηφίσει στις 7 Ιούλη – θα συνεχίσει την επόμενη μέρα να είναι μάχιμος και να απαντά όταν προκαλείται. Θα συνεχίσει να αναζητά κοινωνικές και πολιτικές πρωτοβουλίες και χώρους έκφρασης και δράσης. Σε αυτό τον κόσμο απευθύνεται η Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”. Σας καλούμε στις εκλογές της 7 Ιούλη να ψηφίσετε ενάντια στα κόμματα που εφάρμοσαν μνημόνια, πολιτικές ρατσιστικές, σεξιστικές, εθνικιστικές και φιλοϊμπεριαλιστικές. Να μαυρίσετε τους φασίστες με τη μπότα και το μαχαίρι αλλά και αυτούς με τη γραβάτα. Αλλά κυρίως να ενώσουμε τις δυνάμεις μας την επόμενη μέρα. Για ένα κίνημα που θα μπορεί να ανατρέπει τους σχεδιασμούς του συστήματος και να διαμορφώνει εντέλει και την πολιτική ατζέντα.

Το Σεπτέμβρη έχουμε να δώσουμε σημαντικές μάχες απέναντι στη νέα κατάσταση που θα προκύψει από τις κάλπες της 7 Ιούλη. Ένας πρώτος σταθμός θα είναι οι εργατικές κινητοποιήσεις στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ένας δεύτερος θα είναι οι κινητοποιήσεις για τα 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους Χρυσαυγίτες. Μια τρίτη πολύ σημαντική μάχη θα είναι να εξασφαλίσουμε πως η ηγεσία της Χρυσής Αυγής θα πάει για πολλά χρόνια στη φυλακή με τις κινητοποιήσεις μας στην τελική ευθεία της δίκης της ναζιστικής συμμορίας. Σας καλούμε να πλαισιώσετε αυτές τις μάχες με τον πιο αποφασιστικό τρόπο. Επίσης σας καλούμε να ενισχύσετε με τη νέα χρονιά τη δράση του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών στην Αθήνα και της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό πανελλαδικά. Γιατί ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε. Αν όσοι και όσες έχουμε τη διάθεση να αγωνιστούμε, ενώσουμε τις δυνάμεις μας, τότε είναι απολύτως βέβαιο πως θα νικήσουμε.

Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό” – kar.org.gr

 

 

 

 

 

 

206

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση