Αποχώρησε και ο τ.βουλευτής Α’Πειραιά Νίκος Κούζηλος από τον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή

Αποχώρησε και ο τ.βουλευτής Α’Πειραιά Νίκος Κούζηλος από τον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή

Ο πρώην βουλευτής Α’Πειραιά του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, Νίκος Κούζηλος, μετά την ανεξαρτητοποίηση του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, δήλωσε ότι αποχωρεί και αυτός από το κόμμα, με δήλωσή του στο pronews.gr πριν λίγο.

Στην σχετική δήλωσή του ανέφερε τα εξής:

«Ελαβα την απόφαση αυτή γιατί έπρεπε να είχαν υπάρξει στον Λαϊκό Σύνδεσμο εδώ και καιρό πολιτικές αλλαγές και σε πρόσωπα και σε αδιέξοδες πολιτικές πλατφόρμες και δεν υπήρξαν, με αποτέλεσμα να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε.

Αισθάνομαι ότι προδώσαμε τον κόσμο και τους ψηφοφόρους μας από την στιγμή που η ηγεσία του κόμματος αρνήθηκε να δει τα αυτονόητα.

Η ανανέωση, η είσοδος νέων άφθαρτων προσώπων, ο εκσυγχρονισμός της ιδεολογικής πλατφόρμας και η προσαρμογή του στις σύγχρονες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας είναι απαιτήσεις όχι μόνο των ψηφοφόρων του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, αλλά και όλων των Ελλήνων πατριωτών που δεν θέλουν να βλέπουν το κόμμα να είναι υπογείως συμβιβασμένο.

Θα μείνω στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να ξαναγίνει η Ελλάδα ελεύθερη, χριστιανική και δυνατή».

———————-

Η αντίδραση της Χρυσής Αυγής μέσω της ιστοσελίδας της:
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ συνεχίζει τον Αγώνα με όσους παραμένουν Πιστοί και δεν προδίδουν τα Ιδανικά της

Η Κεντρική Επιτροπή της Χρυσής Αυγής καταδικάζει κατηγορηματικά την δόλια και υστερόβουλη αποχώρηση του Λαγού. Καλεί τον αποχωρήσαντα Ευρωβουλευτή Λαγό να παραδώσει την έδρα στο Κόμμα.

Θυμίζουμε ότι όταν ανεξαρτητοποιήθηκε ο Ευρωβουλευτής Συναδινός, σε δημόσια ομιλία του ο Λαγός τον καλούσε να παραδώσει την έδρα γιατί ανήκει στην Χρυσή Αυγή.

Όλοι γνωρίζουν ότι εκλέχτηκε με ψήφους Χρυσαυγιτών και με ένα ψηφοδέλτιο που έγραφε «Χρυσή Αυγή» και που ο ίδιος δήλωνε παντού ότι είναι «από Χρυσαυγίτες για Χρυσαυγίτες».

Η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει τον υπέροχο Αγώνα της με όσους παραμένουν Πιστοί στα Ιδανικά της.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

———————
Είναι πολλά τα λεφτά Γιάννη!

Πέραν των πολιτικών διαφωνιων, τον Λαγό και τον Μιχαλολιάκο χωρίζουν πλέον και 45.000 ευρώ τον μήνα που είναι οι αποδοχές του ευρωβουλευτή (18.000 ευρώ αποδοχές + 24.000 ευρώ σε συνεργάτες + 3.000 ευρώ σε λοιπά κονδύλια). Η απόδοση των χρημάτων στο κόμμα και το ύψος τους ήταν το βασικό σημείο στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής(στην πραγματικότητα, με “εντολή Αρχηγού”, όπως είπε ο Βογιατζής) για την αποπομπή Επιτήδειου-Φουντούλη και την επιλογή του Λαγού:

 
(…) 4. Οι Συναγωνιστές που έθεσαν υποψηφιότητα στις Ευρωεκλογές του 2014 (εκλεγέντες και μη) δεν δικαιούνται να είναι εκ νέου υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές του 2019. Ομοίως θα ισχύει και για τις επόμενες Ευρωεκλογές.

5. Από τον μισθό του Ευρωβουλευτή που ξεπερνά τις 17.688 (βασικός 6.600, έξοδα γραφείου 4.400, παρουσίες 6.688) υποχρεωτικά θα καταβάλλεται στο κόμμα το 50% των καθαρών εσόδων.

6. Οτιδήποτε αφορά παροχές της Ευρωβουλής στους Ευρωβουλευτές (αεροπορικά εισιτήρια, κονδύλια για ταξίδια στο Στρασβούργο, κονδύλια για προβολή και μελέτες εξωτερικών συνεργατών (40.000 Ευρώ τον χρόνο, 200.000 Ευρώ σε μια θητεία!!!), κονδύλια για εκδρομές γκρουπ) θα απαιτεί προέγκριση της Εκλογικής Επιτροπής του Κόμματος. Τα έσοδα από τις παραπάνω δραστηριότητες θα αποδίδονται εξ ολοκλήρου στο κόμμα.

7. Οι συνεργάτες των Ευρωβουλευτών (για τους οποίους η Ευρωβουλή καταβάλλει 24.000 μηνιαίως στον Ευρωβουλευτή) θα επιλέγονται από την Εκλογική Επιτροπή του Κόμματος…

641

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση