«Οπλοστάσιο» γεμάτο ναζιστικά σύμβολα στην Ιταλία

«Οπλοστάσιο» γεμάτο ναζιστικά σύμβολα στην Ιταλία

Μεγάλη μυστική επιχείριση που ξεκίνησε πριν έναν χρόνο στο πλαίσιο έρευνας σε βάρος ακροδεξιών και νεοναζιστικών ομάδων στην Ιταλία αποκάλυψε ολόκληρο «οπλοστάσιο» το οποίο ήταν γεμάτο με ναζιστικά σύμβολα, σύμφωνα με την La Stampa.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει πως οι αρχές βρήκαν μεταξύ άλλων αυτόματα τελευταίας τεχνολογίας κι έναν γαλλικής κατασκευής πύραυλο αέρος-αέρος τον οποίον χρησιμοποιούσαν οι ένοπλες δυνάμεις του Κατάρ.

Η αστυνομία του Τορίνο ανακοίνωσε ότι ένας από τρεις συλληφθέντες είχε κατέβει στις εκλογές του 2001 για τη Γερουσία ως υποψήφιος της νεοφασιστικής πολιτικής δύναμης «Forza Nuova» (Νέα Δύναμη). Από το σπίτι του κατασχέθηκαν εννέα όπλα, περίπου 30 τουφέκια, μία ξιφολόγχη, πιστόλια, πυρομαχικά αλλά και αντίκες με ναζιστικά σύμβολα, όπως αυτό της σβάστικας.

Η επιχείριση σε διάφορες πόλεις του Βορά, όπως το Μιλάνο, η Παβία, η Νοβάρα, ξεκίνησε από πληροφορίες προηγούμενης έρευνας για δραστηριότητες Ιταλών ακραίας ιδεολογίας, οι οποίοι πήραν μέρος σε συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία, και έγινε από τον συντονισμό διάφορων διωκτικών υπηρεσιών, ανάμεσά τους και μία με ειδίκευση στην τρομοκρατία.

Πηγή:https://www.efsyn.gr

203

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση