Βίντεο με ΜΑΤ να βασανίζουν άστεγο στα Εξάρχεια

Βίντεο με ΜΑΤ να βασανίζουν άστεγο στα Εξάρχεια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο από περιστατικό που συνέβη χθες το βράδυ στα Εξάρχεια, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με καταγγελίες στα social media, μία διμοιρία των ΜΑΤ έπιασε και χτύπησε, άγνωστο για ποιο λόγο και με ποια αφορμή, έναν άνδρα – φέρεται να πρόκειται για άστεγο – τον οποίο μάλιστα έσυραν για περίπου 100 μέτρα επί της Χαριλάου Τρικούπη. 

Ο άντρας που έδειχνε ή να είναι χρήστης ή να έχει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα ούρλιαζε ζητώντας βοήθεια και λέγοντας ότι δεν έκανε τίποτα – όπως προκύπτει και από βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο – κάτι που προκάλεσε την αντίδραση κατοίκων της περιοχής. Καθώς ο άντρας φαινόταν να έχει σπασμούς άρχισαν να ζητούν από τους αστυνομικούς να καλέσουν ασθενοφόρο.

Οι άντρες των ΜΑΤ αν και είπαν ότι κάλεσαν ασθενοφόρο, έβαλαν τον άντρα σε ένα περιπολικό και τον μετέφεραν στη ΓΑΔΑ. Μάλιστα μετέβησαν εκεί και κάτοικοι της περιοχής προσπαθώντας να μάθουν τι συμβαίνει, χωρίς να τους δίνεται, ωστόσο ενημέρωση.

Η καταγγελία από την σελίδα «Αδέσποτος»:

«Τα Ματ τον έπιασαν, τον χτύπησαν και τον έσυραν σε μια απόσταση περίπου 100 μέτρων επί της Χαριλάου Τρικούπη όπου και τον πέταξαν στο δρόμο με τον άνθρωπο να ουρλιάζει και να έχει σπασμούς που θύμιζαν επιληπτικη κρίση.

Οι κάτοικοι που ήταν εκεί άρχισαν να φωνάζουν στα Ματ να καλέσουν ασθενοφόρο και εκείνοι είπαν πως θα το κάνουν, αφού πρώτα ένας από αυτούς επιτέθηκε σε κάτοικο που του είπε να σταματήσει να χτυπάει τον άνθρωπο που ήταν πεσμένος στον δρόμο με σκισμένα από το σουρσιμο ρούχα και σπασμούς. Τελικά μετά από λίγο έφεραν ένα περιπολικό και τον πέταξαν κυριολεκτικά μέσα.

Οι τρεις δικηγόροι που ήταν ανάμεσα στους αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, ζήτησαν τα στοιχεία των περίπου 7 ματατζηδων που εσουρναν και χτυπούσαν κάποιον ψυχικά ασθενή για το αδίκημα της εξύβρισης της αρχής. Τα μέλη της διμοιρίας με τσαμπουκά αρνούνταν να δώσουν τα στοιχεία τους και παρέπεμψαν τους δικηγόρους στο Α.Τ Εξαρχείων στο οποίο υποτίθεται πως μετέφεραν τον συλληφθέντα.

Το Α.Τ Εξαρχείων αφού στην αρχή δήλωνε πως δε γνωρίζει τίποτα για το περιστατικό, με πίεση των κατοίκων και των δικηγόρων είπε πως τον μετέφεραν στον έκτο όροφο της Γ.Α.Δ.Α και ότι δε μπορεί να δώσει τα στοιχεία της διμοιρίας ούτε να επικοινωνήσει με τη Γ.Α.Δ.Α για να μάθει αν ο άνθρωπος που μεταφέρθηκε με σπασμούς μέσα σε ένα περιπολικό είναι καλά και παρέπεμψε τους κατοίκους στη διμοιρία.

Η διμοιρία της Βαλτετσίου αρνήθηκε να απαντήσει οποιαδήποτε ερώτηση και συνεχώς έλεγε πως τώρα θα δούμε τι σημαίνει αστυνομία. Με τηλεφώνημα ενός από τους δικηγόρους στη Γ.Α.Δ.Α μάθαμε ότι μισή ώρα μετά το περιστατικό, ο άνθρωπος δεν είχε φτάσει ακόμα στη Γ.Α.Δ.Α γιατί λιποθύμησε μέσα στο περιπολικό!».

Σε νέα ενημέρωση η σελίδα αναφέρει ότι τελικά ο άνθρωπος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κατηγορίες. 

Πηγή: https://infonewstime.wordpress.com

2.879

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση