Αστυνομικός με ρόλο κλειδί σε συμμορία λαθροδιακινητών

Αστυνομικός με ρόλο κλειδί σε συμμορία λαθροδιακινητών

Κεντρικό ρόλο σε συμμορία που διακινούσε παράνομα μετανάστες σε χώρες της Ευρώπης μέσω του αεροδρομίου της Κω και η οποία εξαρθρώθηκε πριν λίγες ημέρες από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας, διαδραμάτιζε 54χρονος αρχιφύλακας ο οποίος υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα του αερολιμένα του νησιού.

Εκείνος, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ήταν ο άνθρωπος που ερχόταν σε συνεχή επαφή με τον 36χρονο Σύρο «εγκέφαλο» της συμμορίας ώστε να φροντίζει οι «πελάτες» του να περνάνε τον έλεγχο σε ώρες συνωστισμού. Για κάθε αλλοδαπό που έφευγε από το αεροδρόμιο ο ίδιος λάμβανε από 1.000 ως 1.500 ευρώ ενώ το κύκλωμα χρέωνε τον κάθε «πελάτη» συνολικά από 4.500 ως 6.000 ευρώ, τα οποία ο αλλοδαπός προκατέβαλε, ανεξάρτητα εάν θα συλλαμβάνονταν ή όχι στο αεροδρόμιο της χώρας προορισμού του.

Σημαντικό στοιχείο ήταν ο 54χρονος αρχιφύλακας είχε αρκετά καλή γνώση της λειτουργίας τους αεροδρομίου όχι μόνο από το ότι υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα του αλλά και γιατί στον αερολιμένα εργαζόταν στο παρελθόν και η σύζυγός του.

Η συμμορία εντόπιζε τους αλλοδαπούς στο κέντρο της Αθήνας και στη συνέχεια τους έστελνε είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς στην Κω όπου αναλάμβανε ο αστυνομικός να περνά τους εφοδιασμένους με πλαστά έγγραφα αλλοδαπούς στις… κατάλληλες πτήσεις. Προκειμένου, δε, να συντονίζουν την δράση της συμμορίας, η οποία δρούσε τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2018, ο αρχιφύλακας και ο «εγκέφαλος» έρχονταν σε καθημερινή συνεννόηση ενώ δεν έλειπαν και απευθείας συναντήσεις στο σπίτι του αστυνομικού. Είχαν τέλος και ένα μέλος της οργάνωσης το οποίο για να μοιάζουν οι «πελάτες» με τα πρόσωπα που εμφανίζονταν στα πλαστά έγγραφα, φρόντιζε να τους μακιγιάρει και με μέικ απ να τους μεταμορφώνει σε… Ευρωπαίους.

Στην επιχείρηση που έγινε την περασμένη Παρασκευή οι αστυνομικοί έπιασαν τον «εγκέφαλο» και ένα ακόμη αλλοδαπό, τον αστυνομικό και ακόμη τρεις ημεδαπούς, ενώ αναζητείται ακόμη ένας αλλοδαπός.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών κατά συναυτουργία και κατά συρροή, τις νομοθεσίες περί αλλοδαπών, πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Στις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος εγγράφων, κινητών τηλεφώνων και καρτών sim, πλαστά διαβατήρια αλλοδαπών υπηκόων και το χρηματικό ποσό των 11.570 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν το Σάββατο σε Εισαγγελέα Πρωτοδικών της Αθήνας που παραπέμψε την υπόθεση σε κύρια ανάκριση.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει κινηθεί ήδη η διοικητική διαδικασία για τον συλληφθέντα αστυνομικό, στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας.

Πηγή: https://www.efsyn.gr

 

36

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση