Τουρίστες στη Μύκονο θύματα άγριας ομοφοβικής επίθεσης

Τουρίστες στη Μύκονο θύματα άγριας ομοφοβικής επίθεσης

«Φροντίζουμε τον εαυτό μας και συνερχόμαστε απ’ το σοκ»

Βίαιη επίθεση από οχτώ αγνώστους σημειώθηκε στη Μύκονο το βράδυ της Κυριακής. Ο Théo και ο Denis απ’ τη Λωζάνη μοιράστηκαν την ιστορία τους στο Instagram, έτσι ώστε η τραυματική τους εμπειρία να γίνει γνωστή.

Το ζευγάρι βρισκόταν σε διακοπές στην Μύκονο. Το βράδυ της Κυριακής επέστρεφε στις 2 π.μ. απ’ το Jackie’O, το γνωστό gay bar του νησιού. Ξαφνικά οχτώ ξένοι- ορμούν πάνω τους για να τους επιτεθούν. Στο έδαφος, ο Théo και ο Denis γρονθοκοπήθηκαν. Κατέληξαν με: μία σπασμένη μύτη, δύο δάχτυλα με εξάρθρωση, πολλά κοψίματα και μώλωπες. Σε σχόλιο κάτω απ’ τις φωτογραφίες που πήραν από το νοσοκομείο, μπορεί κανείς να διαβάσει: «Φροντίζουμε τον εαυτό μας και συνερχόμαστε απ’ το σοκ».

«Σον δρόμο συναντήσαμε μια ομάδα νεαρών ανθρώπων οι οποίοι έμοιαζαν ανήσυχοι», λέει ο Theo.

«Σκέφτηκα ότι είναι μεθυσμένοι και παρτάρουν». Οι δύο άντρες προσπέρασαν τους νεαρούς και κάθισαν σε ένα παγκάκι για ένα τελευταίο τσιγάρο, όταν ξαφνικά τους περικύκλωσαν, σύμφωνα με τον Theo. Οι οκτώ νεαροί άντρες άρχισαν να τους μιλούν, αλλά εκείνοι δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι τους έλεγαν. Τότε οι νεαροί έκαναν κινήσεις με τα σώματά τους και τους μιλούσαν με επιθετικό ύφος. Η συνέχεια είναι τρομακτική: «Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Ένας από αυτούς άρπαξε τον λαιμό μου, σηκώθηκα, με χτύπησαν με μια πέτρα και έπεσα στο έδαφος. Ένιωθα ότι με χτυπούν όλοι μαζί. Φώναξα το όνομα του συντρόφου μου νομίζοντας πως δεν του είχαν επιτεθεί. Όταν διαλύθηκαν, τον είδα με αίματα στο έδαφος», περιγράφει ο Theo.

«Συναντήσαμε πολλούς ανθρώπους στους δρόμους και κανείς δεν μας ρώτησε τι πάθαμε», αναφέρει ο Denis. Ένας τροχονόμος τους είπε ότι δεν μπορούσε να κάνει κάτι και έτσι πήγαν στο ξενοδοχείο τους για να καλέσουν ασθενοφόρο, χωρίς όμως να απαντήσει κανείς στην κλήση τους. «Πήραμε ταξί για το κέντρο υγείας. Το νοσηλευτικό προσωπικό σοκαρίστηκε και κάλεσε την αστυνομία. Δύο αστυνομικοί άκουσαν την ιστορία μας και σοκαρίστηκαν επίσης από την άγρια ομοφοβική επίθεση, αλλά δεν μας πήραν καταθέσεις. Είπαν πως υπήρχαν μόλις τέσσερις αστυνομικοί για να διασφαλίζουν την τάξη στο νησί». (Τελικά τους κάλεσαν να πάνε στο αστυνομικό τμήμα την επόμενη ημέρα.)

Αφού πέρασαν το βράδυ εκεί περιμένοντας για τις ιατρικές εξετάσεις τους, οι δύο Ελβετοί τουρίστες προτίμησαν να ξεκουραστούν, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. «Είχαμε ήδη σχεδιάσει να φύγουμε την επόμενη μέρα και να πάμε σε κάποια άλλη πόλη και δεν θέλαμε να χαθούμε στο χάος της γραφειοκρατίας», εξηγεί ο Denis. Μετά έβγαλαν μια φωτογραφία και την κοινοποίησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «για να προειδοποιήσουν, να αλλάξουν συνειδήσεις, να μην κρυφτούν ως σιωπηλά θύματα και όλοι να δείχνουν αλληλεγγύη. Αυτό δεν γίνεται με το να μην προσφέρουμε τη βοήθειά μας σε έναν τραυματισμένο άνθρωπο στο δρόμο», υποστηρίζουν.

Με πληροφορίες από avmag.gr / letemps.ch μέσω tzine.gr

 

1.691

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση